La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Material for a Sculpture Commemorating an Economist whose Name Now Marks the Street and Squares He Once Frequented, 2011

Material per a una escultura en commemoració d'un economista el nom del qual duen ara el carrer i les places que sovintejava, 2011
Instal·lació, vitrina 215 x 156 x 58 cm

Iman Issa es fixa en el buit de significat dels monuments públics i en com els règims polítics instrumentalitzen la seva simbologia. A partir d’aquí, entre el 2010 i el 2012, va elaborar deu instal·lacions anomenades Material. Cada obra es refereix a un monument real que l’artista coneix, sobretot de la seva ciutat natal, el Caire, i del qual no en diu mai el nom. Cada obra consisteix en una sèrie d’objectes i una llarga frase a la paret. En lloc de donar el títol, la frase descriu el monument, o parla del lloc on es troba o de la seva simbologia. Els objectes són el resultat d’una deconstrucció que fa l’artista del monument en qüestió: el redueix als seus materials o a la seva simbologia convidant l’espectador a atribuir-los de nou un significat. És així com fusiona la fredor dels monuments amb la subjectivitat del receptor.

La Col·lecció MACBA té dues obres d’aquesta sèrie. La peça Material per a una escultura commemorativa d’un economista el nom del qual és ara el nom del carrer i les places que ell havia freqüentat consisteix en una gran vitrina de vidre amb diferents objectes d’home: uns binocles, un rellotge de butxaca, un obridor de cartes, dos àlbums de fotografies en blanc i negre, uns tirants elàstics, un joc de daus o unes tisores, entre d’altres. L’altra peça, Material per a una escultura que commemora la vida d’un soldat que va morir defensant la seva nació contra els enemics invasors, presenta quatre escultures de fusta al damunt d’un expositor blanc. Un cub vermell, dos cossos rectangulars blaus que es creuen en diagonal, tres ovals verds ordenats de més gran a més petit i una esfera negra. Al costat, s’exposa un llibre blanc obert amb quatre fulles dels colors de les figures que acompanyen l’obra.


Fitxa tècnica

Títol original:
Material for a Sculpture Commemorating an Economist whose Name Now Marks the Street and Squares He Once Frequented
Número de registre:
5247
Artista:
Issa, Iman
Data de creació:
2011
Any d'adquisició:
2014
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Materials diversos
Dimensions:
vitrina 215 x 156 x 58 cm (alt x ample x fons)
Número d'edició:
Ed. 2/3 + 2 P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Iman Issa
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Exposicions

Àudios

SON[I]A #178. Iman Issa. Escenes eliminades
09.09.2013
Son[i]a #178. Iman Issa
23.05.2013