La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Instant Painting, 1980

Pintura instantània, 1980
Fotografia, 66 x 56 cm
Instant Painting forma part d’una sèrie d’obres realitzades a partir de fotografies Polaroid que Richard Hamilton va fer a començament dels anys vuitanta. Quan, el 1977, la Polaroid Corporation va desenvolupar una càmera de gran format que produïa imatges de 50 x 60 cm, la companyia va convidar diversos creadors a treballar amb la càmera com un programa estratègic per introduir-la entre fotògrafs i artistes. Hamilton va acceptar el repte. Amb la intenció d’aconseguir un resultat més proper a la pintura que a la fotografia, va convertir el seu treball amb la càmera Polaroid en un laboratori sobre la mateixa producció artística. Va experimentar amb la lent i la proximitat dels objectes, va aplicar color damunt la fotografia, va estripar l’adhesiu protector del paper fotogràfic i va jugar amb altres eines compositives. Esborrant les fronteres entre un gènere i un altre, va aconseguir que el procés de producció i la imatge final fossin una mateixa cosa.

Fitxa tècnica

Títol original:
Instant Painting
Número de registre:
3546
Artista:
Hamilton, Richard
Data de creació:
1980
Any d'adquisició:
2008
Estat:
En préstec
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia per difusió de colorants
Dimensions:
66 x 56 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit Família Bombelli
Copyright:
© Richard Hamilton, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.