La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Lexical Diversions, 1983

Diversions lèxiques, 1983
Obra gràfica (edicions), 15,2 x 15,4 cm

Ian Hamilton Finlay és considerat un dels pioners de la poesia visual o concreta. En la seva obra en paper, el llenguatge esdevé un joc constant de subtileses, ironies i elements poètics, tant pel que fa al contingut com a la forma que adopten els seus missatges. Alguns prenen la forma d’allò que estan comunicant, com quan construeix una muntanya amb la paraula horizon. D’altres converteixen el discurs en sanefes, lletres, piràmides, columnes i d’altres elements gràfics, sempre d’acord amb el seu referent semàntic. L’obra de Hamilton Finlay s’ha comparat, entre d’altres, amb la poesia visual de Joan Brossa.

La Col·lecció MACBA compta amb peces que reflecteixen bé l’univers de l’artista. Hamilton Finlay pren la paraula Column per construir, amb les seves síl·labes fragmentades i repetides, una columna, o construeix un missatge de contingut polític When words have failed, there is a state of war, que alhora conté una crítica a la pintura de Picabia, aquest representant de l’avantguarda de començament del segle XX, a qui acusa de terrorisme intel·lectual exigint Cancel Picabia now. Com en bona part de les seves obres, ja sigui en paper o gravades sobre pedra o d’altres suports, Hamilton Finlay reivindica l’antiguitat clàssica, la poesia d’Ovidi i de Virgili i l’arquitectura neoclàssica, però també els eslògans de Marshall McLuhan, teòric de la comunicació conegut per la seva tesi de finals dels anys seixanta segons la qual, en el món global, «el mitjà és el missatge».


Fitxa tècnica

Títol original:
Lexical Diversions
Número de registre:
5684
Artista:
Finlay, Ian Hamilton - Stewart, Mark
Data de creació:
1983
Any d'adquisició:
2017
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Obra gràfica (edicions)
Tècnica:
Postal
Dimensions:
15,2 x 15,4 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a Havas Group
Copyright:
© Estate of Ian Hamilton Finlay
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

M’agrada treballar amb allò que s’acostuma a dir "herència cultural", però els materials que faig servir són molt banals, com clixés, com blocs de sucre, portes, cuscús, catifes, documents oficials.
Latifa Echakhch