Carregant...

L’estadi, el pavelló i el palau, 2018

Fotografia, 4 fotografies 47 x 75 x 3 cm c/u

Bona part de l’obra de Domènec es pot entendre com una reflexió sobre l’arquitectura i les formes de vida de la modernitat. L’estadi, el pavelló i el palau es situa en aquest marc de treball. La primavera de 2018 va intervenir el Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona. Projectat per Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich com a pavelló nacional d’Alemanya a l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929, ha passat a ser un edifici emblemàtic del moviment arquitectònic modern. Domènec invoca la memòria del lloc i el context humà d’un edifici que desmuntat al 1930 i que va ser reconstruït l’any 1986. Parteix d’un article del periodista Josep M. Huertas Claveria, publicat a la revista Destino el desembre del 1966 amb el títol “El estadio, el pabellón y el palacio”. S’hi denunciava les condicions de vida indignes en què vivia la població immigrada a les barraques de Montjuïc, a l’antic Palau de les Missions i a les instal·lacions de l’antic Estadi Olímpic. La roba estesa a les parets de marbre del Pavelló i la substitució de les cèlebres cadires Mies per dues cadires de fòrmica evoca la vida de generacions d’immigrants que als anys cinquanta i seixanta van arribar a Barcelona.


Fitxa tècnica

Títol original:
L’estadi, el pavelló i el palau
Número de registre:
5809
Artista:
Domènec
Data de creació:
2018
Any d'adquisició:
2020
Estat:
En préstec
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Impressió per raig de tinta sobre paper
Dimensions:
4 fotografies 47 x 75 x 3 cm c/u (alt x ample x fons)
Número d'edició:
Ed. 2/3
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. Col·lecció Nacional de Fotografia
Copyright:
© Domènec, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.