La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Half Clutter, 2004

Mig desastre, 2004
Escultura, 30 x 220 x 110 cm

Àngela de la Cruz va arribar Anglaterra a finals del thatcherisme. La indignació vital i la impotència social van fer que un dia llancés una tela de grans dimensions fins a encastar-la, literalment, contra la paret del seu estudi. Des de llavors, practica l’autodestrucció de la pintura com un veritable acte pictòric. De la Cruz deforma bastidors, trenca superfícies i esquinça els seus llenços predominantment monocroms per incorporar-ne el resultat com l’efecte d’una batalla. A més de conjurar el seu desacord amb el món, revisa així, des de la materialitat més pura, la tradició de la pintura d’Occident. Acostumada a treballar en sèries, Clutter [Desastre] (2003-2005) reuneix residus i materials sobrants com fragments de teles i d’armaris amb els quals compon elements nous. Més que testimoniar un abús o un accident, són pintures objecte que descansen després de la lluita. Donen fe de la indignació i visceralitat, però també de l’humor i la ironia que impregnen el treball d’aquesta artista.


Fitxa tècnica

Títol original:
Half Clutter
Número de registre:
5780
Artista:
Cruz, Ángela de la
Data de creació:
2004
Any d'adquisició:
2019
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Oli sobre tela i fusta
Dimensions:
30 x 220 x 110 cm (alt x ample x fons)
Sala:
Edifici Meier, Planta 1
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a Agrolimen
Copyright:
© Ángela de la Cruz, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.