La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Peladits, 1982

Escultura, 9 x 26,7 x 12,5 cm

—Arran d'una exposició, l'any 1951, de Dau al Set a la Galeria Caralt, on hi havia textos meus, tenia tres poemes que, a falta d'un altre nom, en deia poemes experimentals perquè eren construïts a base d'objectes, un martell, una carta de joc, un clau trucat, etc. Va ser una necessitat de provar, de buscar una mesura nova al poema, igual que quan vaig fer teatre necessitava una tercera dimensió al text pla del poema escrit, i no la dramatúrgia tradicional. El que m'ha interessat sempre és l'aventura. Quan feia poesia essencialment literària, em vaig adonar que podia passar la vida fent odes i sonets.

En els meus primers assajos literaris donava molta importància a l'idioma, al gruix de la llengua, però vaig veure que aquesta línia tenia molt de truc i que havia de buscar un nou concepte. Un dia, en João Cabral de Melo em va dir que valorava la meva poesia, imatjada i brillant, però que era com un ull que veu i no mira. Així va començar el que anomeno la poesia essencialista, per dir-ho d'alguna manera.

Lladó, Ramon: «Entrevista a Joan Brossa: el poeta en estat d'aventura», El Temps (11 de juny de 1990), p.


Fitxa tècnica

Títol original:
Peladits
Número de registre:
4983
Artista:
Brossa, Joan
Data de creació:
1982
Any d'adquisició:
2011
Estat:
En préstamo
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Escultura
Dimensions:
9 x 26,7 x 12,5 cm (alt x ample x fons)
Número d'edició:
10/10. Edició 10 exemplars numerats i sigants. Editat per Pepa Llopis, Lluís Mª Riera, Carles Taché, Antoni Tàpies i Manuel Vinyes, Barcelona.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Copyright:
© Fundació Joan Brossa, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske