Carregant...

Activissimme!!, 2011-2013

Activíssim!, 2011-2013
Mèdia-instal·lació, 300 x 200 cm

Activissimme és un cicle de tallers reivindicatius per a infants de 4 a 8 anys que intenta desenvolupar nocions de pensament crític mitjançant jocs de llenguatge i demostracions lúdiques. Dut a terme des de l’any 2011 en més de trenta espais de diferents geografies, Iván Argote dona eines als nens i nenes per aprendre a expressar les seves pròpies opinions. L’artista recupera així la figura del seu pare, mestre d’escola i sindicalista colombià que, a les seves classes, ensenyava els alumnes a manifestar-se. El títol de l’obra, neologisme inventat per l’artista, condensa l’impuls i l’acció que animaven aquestes classes, un Activissimme duplicador de lletres i  d’intensitat. La lona fotogràfica Huelga estudiantil mostra una imatge d’una de les «classes de protesta» paternes dutes a terme als anys setanta. Aquesta projecció documenta el taller realitzat per Argote al Musée  d’art contemporain du Val-de-Marne, al sud de París, amb nens de 4 a 7 anys. Argote reprodueix, en àudio, la conversa telefònica amb la seva mare en què li explica el projecte.


Fitxa tècnica

Títol original:
Activissimme!!
Número de registre:
5202
Artista:
Argote, Iván
Data de creació:
2011-2013
Any d'adquisició:
2014
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Projecció de diapositives i impressió per raig de tinta sobre tela
Dimensions:
300 x 200 cm (alt x ample)
Número d'edició:
Ed. 1/3 + 2 P.A.
Sala:
Edifici Meier, Planta 1
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Dipòsit particular
Copyright:
© Iván Argote
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.