Carregant...

(Ir. T. n. 513) zuloa, 2007

(Ir. T. núm. 513) cova, 2007

El projecte (Ir. T. n.º513) zuloa condensa bona part dels interessos d’Ibon Aranberri. Els seus vídeos, accions en el paisatge, documents i fotografies se situen en la frontera entre l’arxiu, el registre documental i les intervencions de land art.

Al 2003 l’artista va tapiar amb una estructura metàl·lica negra l’accés a una cova de les muntanyes de Guipúscoa d’alt interès científic: la cova d’Iritegi. La nomenclatura del títol de l’obra (Ir. T. n.º513) correspon al codi científic propi de les guies arqueològiques. L’artista va deixar un petit pas d’entrada per a la colònia de ratpenats (una espècie en extinció) que ha habitat la gruta des de fa segles, però va vedar l’accés a les persones a un espai natural molt significatiu per a l’imaginari col·lectiu d’Euskadi. Va ser, per tant, una obra de land art que no es va fer amb la finalitat localista de preservar el paisatge, sinó per recodificar-lo i crear-hi nous significats col·lectius.


Fitxa tècnica

Títol original:
(Ir. T. n. 513) zuloa
Número de registre:
2701
Artista:
Aranberri, Ibon
Data de creació:
2007
Any d'adquisició:
2007
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 8 min 5 s
Número d'edició:
Ed. 4/6 + 1 P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Ibon Aranberri
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.