Carregant...

Camino Real, 1967-1969

Material gràfic, Paper 59,7 x 55,9 cm
El 1929 Anni Albers va visitar Barcelona amb motiu de la construcció del Pavelló Alemany de Mies van der Rohe per a l’Exposició Internacional. En aquella època, l’artista treballava de docent a la Bauhaus, on va destacar per la seva experimentació amb el tèxtil de composició abstracta. El 1984 publica Connections, una sèrie de serigrafies autobiogràfiques en què reflexiona sobre la seva vida com a dissenyadora a partir de diversos motius de cadascuna de les seves etapes. Per la seva banda, Camino Real (1967-1969) reprodueix el disseny del tapís elaborat per a l’Hotel Camino Real, a Ciutat de Mèxic, per encàrrec de l’arquitecte Ricardo Legorreta el 1967. Un disseny que mostra la influència de la cultura mexicana en l’obra d’Albers.

Fitxa tècnica

Títol original:
Camino Real
Número de registre:
5617
Artista:
Albers, Anni
Data de creació:
1967-1969
Any d'adquisició:
2017
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Material gràfic
Tècnica:
Serigrafia sobre paper - Impressor: Anni Albers
Dimensions:
Paper 59,7 x 55,9 cm (alt x ample)
Número d'edició:
P.A. 9/12
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a Fundació Puig
Copyright:
© The Josef and Anni Albers Foundation, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.