La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Three Adaptation Studies, 1970

Tres estudis d'adaptació, 1970
Aquest film experimental forma part de la primera producció de Vito Acconci, entre mitjans dels anys seixanta i començament dels setanta, quan com a poeta va començar a desenvolupar accions performatives amb objectes i espais del seu entorn immediat. A Three Adaptation Studies, Acconci ofereix resistència física a tres accions molt senzilles però que, tanmateix, generen certa incomoditat. A la primera, l’artista, amb els ulls tapats amb un mocador, intenta esquivar una sèrie de pilotes que li van llançant. A la segona, intenta mantenir els ulls ben oberts mentre té la cara plena de sabó. I a la tercera, intenta ficar-se el puny sencer dins la boca. És així com els sentits del tacte, la vista i el gust han d’imposar-se a unes accions que els suposen alguna dificultat o adversitat. Es tracta de situacions simples, amb una dimensió entre lúdica i absurda que serveixen a l’artista per explorar la reacció dels sentits i del cos davant els estímuls externs, sovint adversos.

Fitxa tècnica

Títol original:
Three Adaptation Studies
Número de registre:
2198
Artista:
Acconci, Vito
Data de creació:
1970
Any d'adquisició:
2003
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Pel·lícula Super 8 mm transferida a vídeo, b/n, sense so, 8 min
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Vito Acconci, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Imatges

Vito Acconci "Three Adaptation Studies", 1970
Vito Acconci "Three Adaptation Studies", 1970