Imagen
[196--199-]
Document manuscrit. -- Diverses referències de poemes objecte i de composicions visuals traçades amb llapis, algunes traçades amb bolígraf o ratllades amb llapis.
- Al verso del full 324, diverses referències de composicions visuals numerades consecutivament fins a dinou, traçades amb llapis i ratllades amb llapis.
- Al verso del full 324, una referència d'un poema objecte datat als anys quaranta, i.e. "1946" o 1948", i diverses referències de poemes objecte escrites amb llapis de la darreria dels anys seixanta; i dues notes escrites amb llapis en relació amb obres de Joan Brossa, i.e.
"Exposat a l'exposició Dau al Set a la Sala Caralt, l'a[n]y 1951", escrit amb llapis, i "Projecte per a un número de 'Dau al Set' que no va ser realitzat.", escrit amb llapis.
- Al verso del full 324, les frases "Drets humans" i "Amnistia en l'art" escrites amb llapis.
- Al recto del 325, diverses referències de composicions visuals traçades amb llapis; i.e. el títol "Cel nocturn" i la nota indicativa "9 d'oros" en relació amb una carta de joc de la baralla espanyola, escrit amb llapis; i composicions visuals traçades amb llapis per a la contribució de Joan Brossa als llibres d'artista "Parèntesi" i "Mirall" amb Fusako Yasuda, i.e. la figura de dues meitats d'un antifaç traçades amb llapis i el títol "Parèntesi" escrit amb llapis, una composició amb una lletra "R" traçada amb llapis i el títol "Mirall", i el nom de pila "Fusako" escrit amb llapis.
- Al recto del full 326, diverses referències de poemes objecte traçades amb llapis; i, al recto del full 327, diverses referències de composicions visuals traçades amb llapis.
- Al verso del full 327, l'adreça d'un centre d'ensenyament de Barcelona, IDEP, Escuela de Diseño, i el nom d'una persona amb el nom de pila "Teresa" escrit amb bolígraf; i una referència a una trobada a una sala de ball de Barcelona, escrit amb llapis.
- El full 328 s'ha obtingut de reutilitzar una invitació de Pasqual Maragall, alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, a l'acte d'inauguració de l'exposició "Volumètrica-pla: mostra d'escultures", el 17 de desembre de 1991 al Centre Cívic de la Casa Elizalde, organitzada per l'Associació Catalana d'Artistes Plàstics. Al verso del full 328, el terme "hipoglucèmia" escrit amb llapis.
- Al recto del full 328, el títol "Deixat" escrit amb bolígraf i diverses referències de composicions visuals i de noms de persones; i.e. "Goya", potser Francisco de Goya, "Ponç", i.e. Joan Ponç, "Tacher", probablement Carles Taché o la Galeria Carles Taché, escrit amb bolígraf, i un nom escrit amb llapis poc intel·ligible, i.e. "Franc[+]s G[o?]rge".
- Al recto i al verso del full 329, diverses llistes de referències de composicions visuals, algunes numerades, traçades amb llapis.
- Al recto del full 330, diverses referències de poemes objectes traçades amb llapis, i altres referències escrites amb llapis, i.e. "Objectes a Alemanya", "Tesi Palomer", i.e. Pilar Palomer, o el títol "Desordre alfabètic" escrit amb llapis. Al recto i al verso del full 330, diverses frases o sentències escrites amb llapis potser per a concebre composicions en vers lliure; i.e. "La / memòria / feta / imatge / [++++]", "Mane[+] d'evitar / la desolació de la / caducitat", "La creació poètica / és rodona com la / Terra", "[+++] i cult[++] / només són indispensables als / escrits [+++]", "Les paraules són el mirall / de les coses", "són transparents a través d'ells / veiem els obj[ectes?]", "Vull que també / sent[++] el m[++] silenci", escrit amb llapis.
- El full 331 s'ha obtingut de reutilitzar un sobre. Al recto i al verso del full 331, diverses llistes de referències de poemes objecte i de composicions visuals, algunes numerades, traçades amb llapis.

Fitxa tècnica

Pertany a:
Fons Joan Brossa > Creació de manuscrits > Manuscrits d'obres > Poesia visual
Crèdit:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Sèrie:
Subsèrie Poesia visual. Sèrie Manuscrits d'obres. Secció Manuscrits. Fons Joan Brossa
Publicació/Producció:
[196--199-]
Idioma:
Català
Castellà
Tipus de material:
Document
Número de registre:
A.JBR.03504.004.022
Topogràfic:
BROSSA_MANUS_MAN_PV_00078_004_017
Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske