Imagen
[198--199-]
Document manuscrit. -- Esborranys de poemes objecte traçats amb llapis; i.e. una creu (o un penell) sobre un quadrat (o fixat a un dau de joc), traçat amb llapis, i el títol "Atzar fix" escrit amb llapis; una roda traçada amb llapis amb dos peixos als radis de la roda, i.e.
dues línies horitzontals curtes traçades una al dessota de l'altra als radis de les rodes juntament amb la nota indicativa "peixos" escrita amb llapis, i els termes "Polar" i "Solar" escrits amb llapis potser per a concebre el títol del poema objecte; el terme "Porrons" potser per a concebre un poema objecte, i els termes "Llima" i "Reixa" escrits amb llapis per a concebre un altre poema objecte; la fulla d'una dalla traçada amb llapis i dos punts traçats amb llapis a l'interior de la fulla; i dues línies diagonals convergents a l'extrem superior, traçades amb llapis, potser un compàs, i, més avall, el terme "Bassiol" escrit amb llapis potser a manera de títol.
- El full 255 s'ha obtingut de reutilitzar un fragment d'un sobre estripat tramès per una entitat.
- Al recto del full 255, diverses provatures escrites amb llapis poc intel·ligibles per a redactar un text en relació amb un pintor; i.e. "S'asseu davant la tela en blanc / i es posa a pintar des de l'ofici", "No pinta per una necessitat [++++]", "L'home individualitzat: unes vegades col·lectiu i d'altres no", "Per a T. la moralitat <és estètica> és només estètica", escrit amb llapis (corr. en llapis).
- Al verso del full 255, diverses referències escrites amb llapis potser en relació amb activitats de l'agenda de Joan Brossa; i.e. "Glòria-Llibre", "Rimbaud", i.e. Arthur Rimbaud, "Romeu" (ratllat amb llapis), "Tesi Palo[mer?]", i.e. Pilar Palomer, "Furgó" (ratllat amb llapis), "TV Barcelona", "Pep Sant", o la nota "He perdut l'Utop[ia?]. El [+++] valen pel que fan, en [+++] pel que són.", escrit amb llapis.

Fitxa tècnica

Pertany a:
Fons Joan Brossa > Creació de manuscrits > Manuscrits d'obres > Poesia visual
Crèdit:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Sèrie:
Subsèrie Poesia visual. Sèrie Manuscrits d'obres. Secció Manuscrits. Fons Joan Brossa
Publicació/Producció:
[198--199-]
Dimensions/Durada:
Dimensions: 26,6 x 11,6
Idioma:
Català
Tipus de material:
Document
Número de registre:
A.JBR.03504.003.005
Topogràfic:
BROSSA_MANUS_MAN_PV_00078_003_005
El blau protegeix el blanc de la innocència. El blau s’emporta el negre. El blau és la foscor feta visible.
Derek Jarman