Premsa

Sobre Premsa

El servei de Premsa i Protocol coordina la relació del Museu amb els mitjans de comunicació, informa regularment a periodistes i crítics d'art de les exposicions i activitats que s'hi organitzen, oferint-los les màximes facilitats per a que puguin ...

"MIRALDA MADEINUSA" al MACBA

► Per primer cop, es podrà veure la totalitat dels projectes realitzats per Antoni Miralda als Estats Units, que abasten des de 1972 fins a finals dels anys noranta.

► L’exposició, comissariada per Vicent Todolí, recrea les instal·lacions i projectes participatius amb els quals Miralda indaga en les cerimònies i rituals i en els seus simbolismes, com són Honeymoon Project, Wheat & Steak o Movable Feast, entre molts d’altres.

► Divendres i dissabtes a la tarda s’activarà l’obra El Internacional Tapas Bar & Restaurant, que va ser el primer bar de tapes dels Estats Units i una icona del barri de Tribeca de Manhattan, un experiment integrat de cuina i art.

► L’obra de la Col·lecció MACBA Santa Comida es reinterpreta a la Capella i, a més de convidar els visitants a enriquir la instal·lació dipositant-hi la seva pròpia ofrena, inclou un tapís confeccionat amb teles africanes que es va presentar a l’Expo 2000 de Hannover.

Títol: MIRALDA MADEINUSA Inauguració: divendres 21 d’octubre de 2016, 19.30 h Dates: del 22 d’octubre de 2016 al 9 d’abril de 2017 Producció: MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona Comissari: Vicent Todolí

«L’acte de tastar s’erigeix en metàfora de l’experiència del consum estètic», afirmava l’any 1984 Vicent Todolí, comissari de MIRALDA MADEINUSA, la mostra amb què el MACBA presenta per primer cop la totalitat dels projectes americans de l’artista Antoni Miralda (Terrassa,1942). Aquesta exposició recupera quinze projectes de Miralda vinculats als Estats Units en els quals es percep la seva aposta per una obra que prima l’espai públic i la convivència, el caràcter efímer, l’esperit crític i poètic, i també l’humor, convertint un acte tan universal com el fet del menjar en art.

Miralda es trasllada als Estats Units l’any 1971 i hi troba un país convuls, encara immers en la guerra del Vietnam, sacsejat per moviments polítics i socials que desafiaven el sistema. La descoberta de la cultura americana, aleshores en efervescència creativa, on es respirava llibertat i la sensació que tot era possible, actua de catalitzador per a l’univers miraldià. Prenent el menjar com la seva matèria de treball, comença a crear projectes col·lectius i socials amb els quals indaga en les cerimònies i rituals i en els seus simbolismes. A partir de l’arxiu personal de l’artista, l’exposició reconstrueix les instal·lacions de l’època, amb un ventall cronològic que comprèn des de principis dels anys setanta fins a finals dels noranta, i posa a l’abast del públic una àmplia selecció de materials que permet entendre la gènesi de la seva obra: enregistraments audiovisuals d’accions i esdeveniments, dibuixos, esbossos, fotografies i altres materials documentals, la majora inèdits.

MIRALDA MADEINUSA mostra els següents projectes: Sangría 228 West B’Way, Edible Landscape, Food Situation for a Patriotic Banquet, The Seattle Banquet, Food Demonstration, Movable Feast, Red Die #2, Labor Day Festa, Breadline, Wheat & Steak, Miami Projects, Santa Comida, El Internacional Tapas Bar & Restaurant, Honeymoon Project i Bigfish Mayaimi.

Informació per al visitant

Tel: 93 481 33 56
Fax: 93 412 46 02
e-mail: press@macba.cat

Per a més informació sobre les activitats del MACBA, consulteu el calendari.

Continguts relacionats

Documents

El MACBA estrena la seva primera visita virtual amb vistes en 360º i renova la seva App

► La visita virtual ofereix un nodrit repertori de continguts digitals (vídeos, àudios i texts) per a apropar-se, des de qualsevol lloc o in situ, a la mostra Col·lecció MACBA 31

► La App MACBA, gratuïta per a iOs i Android, inclou més de 40 textos d’obres, pistes d’àudio, entrevistes i vídeos seleccionats

► El MACBA a través: amagats rere l’escàner d’icones en forma d’ull, uns vídeos ocults ofereixen una visita paral·lela als visitants on poden observar l’activitat del museu a través de les parets

► Les sales del MACBA ofereixen accés a internet gratuït per a tos els visitants

Explorar la instal·lació multisensorial de l’artista brasiler Cildo Meireles, deambular per entre les 101 fotografies de Han-Peter Feldman… des de qualsevol part del món. Aquestes són algunes de les possibilitats que la nova visita virtual que el Museu d’Art Contemporani de Barcelona ofereix per a submergir-se a les obres de Col·lecció MACBA 31. Un nou recurs a l’abast d’aquells qui no poden desplaçar-se fins al museu i, també, per als qui vulguin preparar la seva visita or completar l’experiència viscuda a les sales. Un recorregut amb vistes 360º que compta amb un nodrit repertori de continguts digitals com vídeos, àudios i textos.

L’actualització de la App del MACBA, gratuïta per a iOs i Android, a més d’incloure la informació bàsica d’accés al museu, les exposicions i activitats, recull tots aquests continguts i estan disponibles durant la visita a sales. Pistes d’àudio en les que escoltar als propis artistes, entrevistes i vídeos seleccionats són alguns dels recursos que posa a disposició de l’usuari. També l’app proposa descobrir el MACBA a través de les parets. Es tracta d’una visita paral·lela en la que desbloquejant vídeos ocults rere l’escàner de set icones en forma d’ull disperses per l’arquitectura de l’edifici de Richard Meier. On sembla que no hi ha res, es mostra un món paral·lel i el que passa al museu durant les 24 hores del dia, 365 dies a l’any.

Informació per al visitant

Tel: 93 481 33 56
Fax: 93 412 46 02
e-mail: press@macba.cat

Per a més informació sobre les activitats del MACBA, consulteu el calendari.

El llibre Miserachs Barcelona ha estat guardonat amb el premi José Lázaro Galdiano a la qualitat editorial 2016

► Amb motiu de l’exposició Miserachs Barcelona, presentada al MACBA del 18 de setembre de 2015 al 27 de març de 2016, l’editorial RM Verlag i el museu van coeditar aquest llibre dissenyat per Ramon Pez i Laia Abril

► Aquest guardó, de caràcter únic i periodicitat anual, està dotat amb 3.000 euros i premia la qualitat en l’edició de llibres d’art en la seva extensió més àmplia

► Aquesta publicació ha estat el 2016 seleccionada a PhotoEspaña, el Prix du Livre dels Rencontres d’Arles i el Kassel Fotobookfestival, on va ser nominat per l’editor Markus Schaden.

Dilluns, 10 octubre de 2016 El llibre Miserachs Barcelona, del Museu d'Art Contemporani de Barcelona i de l’editorial RM Verlag, ha guanyat el Premio Lázaro Galdiano, un guardó instituït pel Govern de Navarra que reconeix la qualitat en l’edició de llibres d’art. Es tracta d’una edició portfolio en la que es proposa un recorregut inèdit de la mà del comissari de l’exposició Horacio Fernández a partir de 84 imatges de les 371 que conformen el llibre original de Xavier Miserachs, Barcelona, blanc i negre (publicat per Aymà el 1964).

Aquesta és la cinquena convocatòria del premi que ret homenatge a José Lázaro Galdiano, editor i bibliòfil, fundador i director de l’editorial i revista La España Moderna, i on han concorregut un total de 33 volums. El jurat ha estat presidit per Pello Pellejero Goñi, director general de Comunicación y Relaciones Institucionales del Gobierno de Navarra i hi ha format part Elena Hernando Gonzalo, directora del Museo Lázaro Galdiano, Juan Antonio Yeves Andrés, jefe de la Biblioteca, Germán Bezunartea Oroz, alcalde de Beire, Alberto Anaut González, director de la editorial La Fábrica y Ricardo Pita Macaya, jefe de la Sección de Publicaciones del Gobierno de Navarra. El premi s’ha fallat aquest matí al Museo Lázaro Galdiano de Madrid.

Informació per al visitant

Tel: 93 481 33 56
Fax: 93 412 46 02
e-mail: press@macba.cat

Per a més informació sobre les activitats del MACBA, consulteu el calendari.

El MACBA presenta el seu nou equip i un avanç de programa

Enllaç a les fotos de l'equip per descàrrega.

►Tanya Barson, conservadora en cap; Pablo Martínez, cap de programes; i Josep M. Carreté, gerent, ja formen part de l’equip MACBA.

►S’ha constituït un nou Comitè Assessor format per Catherine David, Chris Dercon, Estrella de Diego i Cuauhtémoc Medina.

►El Programa d’Estudis Independents compta, en la sisena edició, amb Lucía Egaña, Marcelo Expósito, Marina Garcés, Dora García, Emilio Santiago Muíño i Jaime Vindel per a la nova direcció acadèmica.

► Les properes exposicions del MACBA seran: MIRALDA MADEINUSA; Gelatina dura. Històries escamotejades dels 80; Akram Zaatari. Contra la fotografia. Història anotada de l’Arab Image Foundation; Forensic Architecture i Poesia Brossa.

► El MACBA afrontarà el proper any amb un pressupost similar al de 2016 i amb els comptes sanejats gràcies a un increment de les aportacions de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. El Ministeri de Cultura manté l’aportació de 2016.

El Museu i les seves responsabilitats serà el títol de la reunió anual del CIMAM, Congrés Internacional de Museus d’Art Modern, que el MACBA acollirà el novembre de 2016.

Informació per al visitant

Tel: 93 481 33 56
Fax: 93 412 46 02
e-mail: press@macba.cat

Per a més informació sobre les activitats del MACBA, consulteu el calendari.

El MACBA rep una nova donació d’obres d’Alberto Solsona

Barcelona, La Fundación Almela-Solsona celebra quinze anys des de la seva creació amb una nova donació d’obres de l’artista Alberto Solsona (Barcelona, 1947 – Madrid, 1988) a la Col·lecció del Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Més de 40 obres sobre paper i 200 dibuixos inèdits que se sumen a la primera donació de 14 pintures, realitzades entre 1968 i 1988, d’aquest artista barceloní.

La nova donació per part de la Fundación Almela-Solsona al MACBA comprèn 37 obres sobre paper i 7 quaderns que contenen un total de 196 dibuixos inèdits. Aquest gruix de material que s’incorpora a la Col·lecció MACBA permet aprofundir en la personalitat artística d’Alberto Solsona i reflexionar sobre el lloc que les aportacions pictòriques de Solsona mereixen en l’àmbit artístic. Un artista que «muta [...] des del camp de l’art pop, llampant i proper a una psicodèlia crítica, fins a un espai abstracte en el qual la matèria ha donat pas a l’arabesc com a motiu iconogràfic», tal com es recull en el catàleg que es va publicar amb motiu del 25è aniversari de la seva desaparició. Aquesta segona donació completa la visió panoràmica d’aquest artista d’origen barceloní que va desenvolupar la major part de la seva carrera a Madrid.

Informació per al visitant

Tel: 93 481 33 56
Fax: 93 412 46 02
e-mail: press@macba.cat

Per a més informació sobre les activitats del MACBA, consulteu el calendari.

Josep M. Carreté, nou gerent del MACBA

El futur gerent del museu té una àmplia experiència en el sector patrimonial i museístic, i és expert en planificació estratègica.

Barcelona, 7 de juliol de 2016 – El procés obert per cobrir la plaça de gerent del Museu d’Art Contemporani de Barcelona s’ha resolt amb la selecció del museòleg Josep Maria Carreté. La seva missió és la direcció de l’equip del museu i dels seus recursos amb la màxima eficàcia i eficiència en la gestió, per tal d’assegurar l'excel·lència, l’orientació a l’usuari i la millora contínua. Amb la incorporació de Josep Maria Carreté, el director del MACBA, Ferran Barenblit, completa el seu equip. «L’àmplia experiència museològica i en innovació organitzativa de Josep Maria Carreté ha estat decisiva en la seva elecció i em complau comptar amb ell en aquesta nova etapa apassionant que estem construint», afirma.

La seva incorporació es produirà de forma efectiva l’1 de setembre, juntament amb les de la nova conservadora en cap del MACBA, Tanya Barson, actual conservadora d’Art Internacional de la Tate Modern, i del nou cap de Programes, Pablo Martínez, actual responsable d’Educació i Activitats Públiques del CA2M Centro de Arte Dos de Mayo de Madrid.

Josep Maria Carreté (1963) és des del 2012 sotsdirector gerent del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Amb anterioritat a aquest càrrec, el nou gerent del MACBA va ser director general de la Fundació Pau Casals i director general de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. També ha estat director del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), director del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), director de l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament de Gavà, director gerent de l’Institut Municipal de Gestió del Patrimoni Cultural i Natural de Gavà, entre d’altres. A més d’exercir esporàdicament la docència en màsters i postgraus de diverses universitats, ha participat en nombrosos congressos i ha estat assessor en diverses institucions públiques i privades vinculades al patrimoni i als museus. És autor i coautor de set llibres i de més de 25 articles relacionats amb la gestió patrimonial i museística.

Procés de selecció
Per a la plaça s’han presentat un total de 23 candidatures, 14 homes i 9 dones.

Informació per al visitant

Tel: 93 481 33 56
Fax: 93 412 46 02
e-mail: press@macba.cat

Per a més informació sobre les activitats del MACBA, consulteu el calendari.

Continguts relacionats

Documents

L’exposició "Col·lecció MACBA 31" mostra nous recorreguts a través dels fons del museu

- L’experiència de l’espectador, la vivència del temps i les diverses formes de conflicte són alguns dels itineraris que configuren aquesta nova presentació.

- Col·lecció MACBA 31 presenta 85 obres de 50 artistes d’arreu del món. Són una mostra dels vint anys de trajectòria de la Col·lecció MACBA, que compta amb un patrimoni de més de 5.000 obres.

- Peces clau de la col·lecció del museu dialoguen amb una desena de noves incorporacions: gairebé un terç de les obres s’exposen per primera vegada.

- Hans Haacke, Piero Manzoni, Àngels Ribé, Muntadas, Cildo Meireles, Joan Jonas, Esther Ferrer, Hans-Peter Feldmann, Krzysztof Wodiczko, Marcel Broodthaers, Octavi Comeron, Harun Farocki, Vito Acconci, Gordon Matta-Clark, Benito, Dan Graham i David Lamelas són alguns dels artistes presents a l’exposició.

Títol: Col·lecció MACBA 31 #Experiència #Temps #Conflicte Comissaris: Ferran Barenblit i Antònia Maria Perelló Inauguració: dijous 16 de juny de 2016, a les 20 h Exposició: a partir del 17 de juny de 2016 fins al juny de 2017 Organització: Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Aquesta exposició de la Col·lecció MACBA inaugura la tercera dècada del museu. Al llarg de vint anys se n’han fet trenta presentacions sota títols diversos i ara, un cop construït un patrimoni artístic públic que atresora 5.452 obres i que la situa entre les col·leccions d’art contemporani més importants del sud d’Europa, és capaç de funcionar com una xarxa que planteja múltiples discursos. En aquesta ocasió, la mostra Col·lecció MACBA 31 ofereix uns recorreguts artístics estructurats en tres grans àmbits: experiència, temps i conflicte. D’acord amb aquests conceptes, els treballs inclosos a l’exposició proposen itineraris que qüestionen les diverses formes de conflicte en el món actual, la relació de l’art amb si mateix i l’experiència sensorial de l’espectador, la corporalitat i la vivència del temps, entre d’altres aspectes. La mostra aplega 85 obres de 50 artistes d’arreu del món de diverses generacions que comprenen un període cronològic de més de cinc dècades, des de 1959 fins a 2014.

Informació per al visitant

Tel: 93 481 33 56
Fax: 93 412 46 02
e-mail: press@macba.cat

Per a més informació sobre les activitats del MACBA, consulteu el calendari.

Ràdio Web MACBA, deu anys explorant el mitjà radiofònic online

- Pionera al món i primer projecte de podcàsting d’una institució dins el panorama espanyol, RWM va ser guardonada el 2009 al congrés internacional Museums and the Web.
- Entre la ràdio online, l’arxiu accidental i la memòria oral com a document, RWM ofereix en obert un arxiu de més de 600 recursos d’àudio accessibles 24 hores 365 dies a l’any.
- Al llarg d’una dècada, RWM ha comptat amb la participació de referents internacionals com John Baldessari, Allan Sekula, Georges Didi-Huberman, Juan Muñoz, Suely Rolnik, Graham Harman, Franco ‘Bifo’ Berardi, Amos Gitai, Chris Dercon, Kenneth Goldsmith, Muntadas, Seth Siegelaub i Donna Haraway, entre molts d’altres.
- Per celebrar aquest desè aniversari, Anna Ramos, coordinadora del MACBA i RWM, conversarà amb el col·leccionista d’objectes sonors Anki Toner en un exercici de ràdio fora de la ràdio que tindrà lloc el 26 de maig, a les 19 h, a l’atri del MACBA.


«La pintura va començar a ser interessant quan va aparèixer la fotografia. Podem dir que aleshores la pintura va perdre la seva responsabilitat per representar. [...] I Penso que passa exactament el mateix amb el ràdio art. El ràdio art és art fet amb ràdio en un moment en que la ràdio ha perdut la seva responsabilitat [de presentar la realitat].»
Goodiepal en conversa, 2014

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona celebra el desè aniversari de Ràdio Ràdio Web MACBA, primera ràdio des d’un museu a l’Estat espanyol, va néixer el 2006 amb la idea d’experimentar amb el nou format del podcàsting, un projecte pioner en l’àmbit internacional. El context de treball del MACBA ha propiciat al llarg de tots aquests anys l’accés a un flux constant d’artistes, comissaris, filòsofs i acadèmics amb coneixements i discursos que fugen dels relats hegemònics i que no es troben en el mitjà radiofònic convencional. Com a resultat s’han publicat més de 500 podcasts i un gran nombre de textos, assajos, converses i transcripcions que complementen el treball amb l’àudio. En definitiva, una ràdio fora de la ràdio o un laboratori sonor que ha produït prop d’un miler de recursos consultables de manera permanent i gratuïta. La ràdio del museu ha esdevingut, doncs, un arxiu accidental que ha crescut orgànicament de la mà del MACBA. Deu anys després del seu naixement s’ha emancipat de les limitacions formals del podcàsting i complementa la recerca amb l’assaig textual. Això, en paraules del radioartista Knut Auferman al simposi Radio As Art, apropa RWM a la noció de filecasting al servei de la investigació. Ràdio Web MACBA enceta la segona dècada.

Informació per al visitant

Tel: 93 481 33 56
Fax: 93 412 46 02
e-mail: press@macba.cat

Per a més informació sobre les activitats del MACBA, consulteu el calendari.

Tanya Barson, nova conservadora en cap, i Pablo Martínez, nou cap de Programes

Sis mesos després de l’arribada de Ferran Barenblit a la direcció del MACBA, el museu completa l’equip de continguts amb la incorporació de la conservadora d’Art Internacional de la Tate Modern i el responsable d’Educació i Activitats del CA2M

Barcelona, 27 d’abril de 2016 – El procés obert per cobrir les places de conservador/a en cap i de cap de Programes del Museu d’Art Contemporani de Barcelona s’ha resolt amb la selecció de Tanya Barson i Pablo Martínez. Ferran Barenblit, director del MACBA des d’octubre de 2015, completa el seu equip amb les incorporacions de la fins ara conservadora d’Art Internacional de la Tate Modern, Tanya Barson, com a conservadora en cap –que tindrà a càrrec seu els departaments de Col·lecció, Exposicions i Publicacions– i de Pablo Martínez, actual responsable d’Educació i Activitats Públiques del CA2M Centro de Arte Dos de Mayo, com a nou cap de Programes, del qual dependran el Centre d’Estudis i Documentació MACBA, el PEI Programa d’Estudis Independents, els Programes Públics i l’àrea d’Educació.

Les seves incorporacions al MACBA es produiran de forma efectiva l’1 de setembre.

PROCÉS DE SELECCIÓ

Per a totes dues places, s’han presentat un total de 29 candidatures, 12 homes i 17 dones, de les quals 14 provenen de l’estranger.

Ferran Barenblit, director del MACBA, d’acord amb els membres de la Comissió de Valoració, ha destacat Tanya Barson per la seva «ambició intel·lectual; la seva llarga experiència a la Tate Modern, un dels principals museus del món, incloent-hi el desenvolupament i la presentació de la seva col·lecció; i un profund coneixement de l’art des de la postguerra, amb un particular interès per les narratives no hegemòniques del trànsit entre la modernitat i la contemporaneïtat». Pel que fa a Pablo Martínez, amb qui va tenir l’oportunitat de construir el CA2M, ha destacat «la seva reflexió crítica sobre els museus a partir de les actituds dels seus públics; la capacitat de creació de nous formats de contacte entre art i audiència; i la seva experiència en recerca, clau per planificar el futur del Centre d’Estudis i Documentació i del PEI». En paraules de Barenblit, «amb aquestes incorporacions, al costat de l’equip del MACBA, el museu està preparat per afrontar els reptes dels propers anys amb un programa d’excel·lència i rigor, i per aprofundir en la seva relació amb els seus públics i en la seva projecció internacional».

La Comissió de Valoració ha estat integrada per: Isabel Balliu i Badia, directora de Recursos i gerent en funcions de l’Institut de Cultura de Barcelona; Carles Sala Marzal, director d’Infraestructures Culturals, Patrimoni i Coordinació de l’Institut de Cultura de Barcelona; Ferran Barenblit, director del MACBA, i Joan Abellà Barril, gerent del MACBA.

TANYA BARSON (Londres, 1972) es va incorporar a la Tate el 1997. Des de 2007, és conservadora d’Art Internacional de la Tate Modern. Prèviament va ser conservadora d’Exposicions i Col·lecció a la Tate Liverpool (2004-2007).
Ha comissariat exposicions individuals dedicades a Mira Schendel (2013), Ellen Gallagher (2007), Helio Oiticica (2007), Jake and Dinos Chapman (2006), Frida Kahlo (2005) i Assume Vivid Astro Focus (2005). Igualment, ha estat comissària d’exposicions col·lectives com Afro Modern: Journeys through the Black Atlantic (2010), Inverting the Map: Latin American Art from the Tate Collection (2006) i el Turner Prize (2001). Ha format part de l’equip que va organitzar Adventures of the Black Square: Abstract Art and Society 1915-2015 a la Whitechapel Art Gallery (2015).
Ha treballat en nous formats de col·laboració entre la Tate i organitzacions llatinoamericanes, projectes amb la Sala Siqueiros a Ciutat de Mèxic, el MALI a Lima i TEOR/éTica a San José de Costa Rica. Actualment prepara una de les exposicions amb les quals s’inauguraran els nous espais de la Tate al juliol, dedicada a Georgia O’Keeffe.

PABLO MARTÍNEZ (Valladolid, 1979) és educador i investigador. Des de 2009 és responsable d’Educació i Activitats Públiques del CA2M, on cal remarcar la innovació en programes com les PicNic Sessions, la Universidad Popular i el grup d’investigació en pràctiques educatives crítiques Las Lindes. Anteriorment va ser coordinador de programes educatius del Museo Reina Sofía (2004-2008) i educador del Museo Patio Herreriano. També ha estat professor associat d’Art Contemporani de la facultat de Belles Arts de la Universidad Complutense de Madrid (2011-2015).

Escriu a art-agenda i és secretari de redacció de la revista d’investigació sobre art i cultura visual Re-visiones. Entre els seus àmbits de recerca actuals destaca el funeral de Buenaventura Durruti, com a forma d’investigar el potencial de les imatges en la construcció de la subjectivitat política. Ha gaudit d’estades d’investigació a la Vrije University d’Amsterdam (2014), a la Tate Britain (2008) i al Bronx Museum of the Arts (2007). Juntament amb Vincent Meessen, va dirigir les XIX i XX Jornadas de Estudio de la Imagen de la Comunidad de Madrid. És editor, amb Yayo Aznar, d’Arte actual. Lecturas para un espectador inquieto i editor de No sabíamos lo que hacíamos. Lecturas sobre educación, de pròxima aparició.

Informació per al visitant

Tel: 93 481 33 56
Fax: 93 412 46 02
e-mail: press@macba.cat

Per a més informació sobre les activitats del MACBA, consulteu el calendari.

El MACBA més accessible

- L’accessibilitat es desplega per tot el museu i inclou la Col·lecció i programes d’activitats, com MACBA en família i MACBA es viu, entre altres.
- Un programa a llarg termini i permanent, amb vocació d’integrar cada vegada més públics, que compta amb el suport de la Fundació Repsol.
- El projecte compta amb un equip multidisciplinari i transversal que treballa en coordinació amb experts en la matèria, amb els col·lectius de diversitat funcional i amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona.
- Interpretació en llengua de signes, bucle magnètic, informació en braille, reproducció d’obres, formació d’educadors i visites guiades adaptades permanents són algunes de les millores que s’han dut a terme aquest últims dos anys.

El MACBA presenta les accions implementades del seu programa d’accessibilitat iniciat el 2014, amb el recolzament de la Fundació Repsol, i les apostes de futur amb la voluntat d’ampliar l’abast del projecte a un major nombre de visitants i integrar més públics d’una manera inclusiva i participativa.

Des del convenciment que l’art ha d’actuar com a element de cohesió i integrador, que permeti gaudir d’una experiència artística intensa a tots els ciutadans, el MACBA està desplegant un ampli programa d’accessibilitat per tal de garantir l’accés a l’art a tots els públics de manera inclusiva. En aquest sentit, s’ha treballat en tres àmbits: la integració de l’accessibilitat a les sales, la millora de l’atenció al visitant amb diversitat funcional i la consolidació i ampliació del programa de visites guiades adaptades.

Informació per al visitant

Tel: 93 481 33 56
Fax: 93 412 46 02
e-mail: press@macba.cat

Per a més informació sobre les activitats del MACBA, consulteu el calendari.

Continguts relacionats

Documents