La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Camí d'animals
, 1990

Escultura, 27 x 60,2 x 126,2 cm

—Vaig començar conreant la poesia literària en tots els camins possibles. Després va venir la poesia visual i després els poemes objecte. La poesia visual la vaig començar a fer quan em va caldre sortir del suport del llibre. Va ser una experiència similar a la que havia fet amb el teatre cap als anys quaranta. Es tractava d'una insòlita combinació de paraules, actors i telons que donava el que més trobo a faltar en un poema: el moviment. Resulta cert que per obtenir el màxim possible has d'apuntar l'impossible.

—Mai res no surt del no-res, Jo he tingut unes afinitats, però els poemes dels altres mai no m'han inspirat.

Un quadre d'en Miró, o d'en Picasso, en un moment determinat, m'ha estimulat més que la literatura mateixa. També m'agrada la rondallística perquè fa tornar a les arrels la pròpia identitat.

—Hi haurà gent que no entendrà mai un quadre, com, per exemple, jo no sóc fet per entendre els tripijocs de l'economia. En canvi, també n'hi ha que accepta la pintura d'en Miró i no accepta Foix, quan un porta l’altre. I és que, en el fons, la pintura té un entorn econòmic que no té la literatura. La poesia no genera diners; per tant, no crea mercat.

Garcia Riera, Joan: «Joan Brossa ha dedicat un poema visual a Badalona: el poeta ha acceptat fer una obra per encàrrec de “Reactivació Badalona”», Revista de Badalona, núm. 2830 (6 de novembre de 1987), p.


Fitxa tècnica

Títol original:
Camí d'animals
Número de registre:
4974
Artista:
Brossa, Joan
Data de creació:
1990
Any d'adquisició:
2011
Estat:
En restauració
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Materials diversos sobre fusta
Dimensions:
27 x 60,2 x 126,2 cm (ancho x alto x fondo)
Número d'edició:
DT.2012.0132
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Copyright:
© Fundació Joan Brossa, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites informació específica sobre l’obra o l’artista, ens pots contactar a colleccio [at] macba.cat i/o visitar la biblioteca del MACBA.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Entrar en un museu és una cosa que comença a casa, en un avió, en un tuit
Mark Wigley