Carregant...

Barcelona per Brossa [itinerari realitzat el 5 d'octubre de 1979 en el context de "La Festa de la Lletra"], 1979 (2007)

Fotografia, 30 x 40 cm

El Gran Teatre del Liceu vist des de l’escenari, una botiga de màscares i capgrossos anomenada El Ingenio, un passeig en una de les golondrines del Port de Barcelona mentre Carles Santos tocava el piano, la gossera municipal, el popular mercat de la Boqueria, un espectacle de faquir i un striptease a càrrec de la coneguda Christa Leem a l’Estació de França, van ser els punts de ruta dissenyats per Joan Brossa l’any 1979 per a la seva ruta antiturística per Barcelona. Realitzada en el marc de La Festa de la Lletra, es va dur a terme el 5 d’octubre d’aquest any i va ser vivament documentada per Colita.

Amb unes 100 persones seguint aquest “pelegrinatge laic”, com el va qualificar el periodista Lluís Permanyer a la seva crònica a La Vanguardia, –“una experiència maliciosa i divertida que mereix ser repetida”– la ruta va acabar a les tres de la matinada. Entre el seguici, hi havia intel·lectuals, arquitectes, escriptors, artistes, actrius, fotògrafs, metges, executius i altres ciutadans que van voler conèixer de prop la Barcelona de Joan Brossa.


Fitxa tècnica

Títol original:
Barcelona per Brossa [itinerari realitzat el 5 d'octubre de 1979 en el context de "La Festa de la Lletra"]
Número de registre:
4710
Artista:
Colita
Data de creació:
1979 (2007)
Any d'adquisició:
2011
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia a les sals de plata
Dimensions:
30 x 40 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Copyright:
© Colita, A+V Agencia de Creadores Visuales
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.