Imagen
[198--199-]
Document manuscrit. -- Esbossos de poemes objecte traçats amb llapis o amb tinta; i referències de poemes objecte escrites amb llapis, amb tinta o mecanoscrites (i.e., el títol i els anys de concepció i de realització dels poemes). -- Al recto del full 2, una referència d'un poema objecte titulat "Situació", d'un penell, concebut el 1948, escrita amb tinta i amb llapis; i al verso del full 5, una referència d'un poema objecte titulat "Parella", d'un bastó i un paraigua, concebut el 1968, escrita amb tinta i amb llapis. -- Al recto del full 6, el terme "Palingenèsia" en majúscula escrit amb bolígraf i amb llapis, i, més avall, les lletres "ra" i "bra" escrites amb tinta.
-- Al recto del full 7, diverses expressions exclamatives escrites amb llapis aparellades amb números; i.e. "Ui!", "Uix!", "No!", "Per culpa de qui!", "Au!, doncs", el terme potser inventat "Emenec" en majúscula, "No!" i "Ai de mi!", escrit amb llapis. -- Al verso del full 10, un ex-libris per a Manuel Vinyes escrit amb tinta i completament ratllat amb llapis; i.e. la frase "Ex-libris Manel Vinyes" escrita amb tinta i, al dessota de la frase, les lletres de la frase desordenades, escrites amb tinta seguint el traçat d'un quadrat. -- Al recto del full 12, una lluna en fase decreixent (o minvat), o en fase creixent, traçada amb llapis, caracteritzada amb una cara humana. -- Al full 12, al recto i al verso, una referència bibliogràfica escrita amb llapis, a mig escriure; i.e. "Publicada a la revista 'Rosa Cúbica' núm. 5, en versió de", escrit amb llapis.
El full 7 s'ha obtingut de reutilitzar un fragment d'un sobre; al mata-segells, la data "25.7.91". -- El full 14 correspon a un exemplar de coberta del volum segon de l'obra "Història de la literatura catalana" ([Barcelona]: Edicions 62 : Orbis, 1989), publicada per fascicles distribuïts amb el diari "Avui".

Ficha técnica

Pertenece a:
Otros > [Esbossos de poemes objecte o instal·lacions, poemes visuals, cartells i referències d'obres]
Crédito:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Serie:
Sub-subsèrie Poemes objecte. Subsèrie Obra objectual. Sèrie Esborranys d'obra visual i objectual. Secció Creació de manuscrits. Fons Joan Brossa
Publicación/Producción:
[198--199-]
Idioma:
Catalán
Tipo de material:
Documento
Número de registro:
A.JBR.03499.020
Topográfico:
BROSSA_MANUS_ESB_OBJ_PO_00001_020

Contenidos relacionados

Obras de la Colección

Reconstituir el desorden de una posible ciudad. Utilizar la maqueta no como un elemento de proyecto, sino como una representación de algo que ya existe.
Jordi Colomer