Activitats Cursos i seminaris

Aquí comença la nostra història: Ignasi Aballí i David G. Torres

L'art contemporani a partir dels artistes de la Col·lecció MACBA

18 feb. 2015

Ignasi Aballí

Ignasi Aballí "Tres bolígrafs", 1990

Aquí comença la nostra història dóna la paraula als artistes que pertanyen a la Col·lecció MACBA i als teòrics, crítics i comissaris amb qui han col·laborat, per reflexionar sobre el seu treball actual i la seva experiència en les pràctiques de l’art des de finals dels anys setanta fins a principis dels noranta, àmbit de l’actual presentació de la Col·lecció. En aquell període van sorgir noves pràctiques i sensibilitats estètiques que van connectar la dimensió política amb la corporal, els processos populars de tradició secular amb les narracions autobiogràfiques, la recerca de l’altre amb la investigació sobre el patrimoni autòcton.

Ignasi Aballí (Barcelona, 1958) acaba de rebre el Premi Joan Miró. La seva obra s’ha exposat extensament al MACBA i en centres com ara el Drawing Center (Nova York), Le Printemps de Septembre (Tolosa) i la Biennal de Venècia del 2007. Aballí també ha exposat al Museu Serralves (Porto), Ikon Gallery (Birmingham) i ZKM (Karlsruhe, Alemanya).

David G. Torres és crític d’art i comissari d’exposicions. Ha treballat en la recuperació d’una idea de la radicalitat en la producció cultural contemporània amb projectes d’exposició com Sortir al carrer i disparar a l’atzar, No, Future, PUNK. Els seus rastres en art contemporani (pròximament al CA2M de Madrid). Autor de l’assaig No més mentides. Sobre alguns relats de veritat en art (i cinema, literatura i teatre), actualment prepara la publicació de la novel·la de no-ficció Cel per a finals de 2015. Com a crític d’art (des d’«El Cultural» d’El Mundo, Bonart o A*Desk), ha desenvolupat una tasca d’investigació i compromís amb els artistes i l’escena artística en el context barceloní.

Programa

Dimecres 18 de febrer, a les 19h. Amb Ignasi Aballí, artista + David G. Torres, crític d’art i comissari d’exposicions

Inscripció

Preu: 3 €. Amics del MACBA gratuït.
El preu, inclou una visita guiada a la Col·lecció que tindrà lloc a les 18 h per part de l'equip d'educadors del museu.
Lloc: Auditori Meier.

Contacte

Amics del MACBA
amics@macba.cat
Tel: 93 481 33 58

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Vídeos

Àudios

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.