Aquí comença la nostra història dóna la paraula als artistes que pertanyen a la Col·lecció MACBA i als teòrics, crítics i comissaris amb qui han col·laborat, per reflexionar sobre el seu treball actual i la seva experiència en les pràctiques de l’art des de finals dels anys setanta fins a principis dels noranta, àmbit de l’actual presentació de la Col·lecció. En aquell període van sorgir noves pràctiques i sensibilitats estètiques que van connectar la dimensió política amb la corporal, els processos populars de tradició secular amb les narracions autobiogràfiques, la recerca de l’altre amb la investigació sobre el patrimoni autòcton.

Ignasi Aballí (Barcelona, 1958) acaba de rebre el Premi Joan Miró. La seva obra s’ha exposat extensament al MACBA i en centres com ara el Drawing Center (Nova York), Le Printemps de Septembre (Tolosa) i la Biennal de Venècia del 2007. Aballí també ha exposat al Museu Serralves (Porto), Ikon Gallery (Birmingham) i ZKM (Karlsruhe, Alemanya).

David G. Torres és crític d’art i comissari d’exposicions. Ha treballat en la recuperació d’una idea de la radicalitat en la producció cultural contemporània amb projectes d’exposició com Sortir al carrer i disparar a l’atzar, No, Future, PUNK. Els seus rastres en art contemporani (pròximament al CA2M de Madrid). Autor de l’assaig No més mentides. Sobre alguns relats de veritat en art (i cinema, literatura i teatre), actualment prepara la publicació de la novel·la de no-ficció Cel per a finals de 2015. Com a crític d’art (des d’«El Cultural» d’El Mundo, Bonart o A*Desk), ha desenvolupat una tasca d’investigació i compromís amb els artistes i l’escena artística en el context barceloní.


Programa

Dimecres 18 de febrer, a les 19h. Amb Ignasi Aballí, artista + David G. Torres, crític d’art i comissari d’exposicions

Amics del MACBA
amics [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 58

Continguts relacionats

Vídeos

Àudios

Aquí comença la nostra història: Ignasi Aballí i David G. Torres
FONS ÀUDIO #15. Ignasi Aballí
12.11.2012