Activitats Altres

Diari d’un funàmbul. Les llibretes d’Alexandre Cirici Pellicer

Presentació del llibre

26 nov. 2014

Diari d’un funàmbul. Les llibretes d’Alexandre Cirici Pellicer

Diari d’un funàmbul. Les llibretes d’Alexandre Cirici Pellicer

Amb motiu de la commemoració del centenari del naixement d’Alexandre Cirici Pellicer (1914-1983), l’editorial Comanegra publica Diari d’un funàmbul. Les llibretes d’Alexandre Cirici Pellicer, un document literari inèdit en forma de dietari que ha comptat amb l’edició de Glòria Soler i que abasta des de la meitat dels anys quaranta fins a principi dels seixanta. La seva importància cal situar-la en la figura polifacètica d’Alexandre Cirici, que va desenvolupar una prolífica carrera en el camp de la crítica i la historiografia artística, però també com a escriptor, dissenyador, publicista i polític. La seva obra publicada, que inclou peces mestres com Barcelona pam a pam (Teide, 1974; Comanegra, 2012), és testimoni del seu compromís humà, ètic i estètic per millorar la nostra societat i el nostre país.

Els setze anys que comprèn el dietari configuren un volum molt considerable de pàgines dedicades a enregistrar, diàriament, observacions i experiències des d’una perspectiva personal. El temps, sempre en present, segueix el curs dels esdeveniments alternant l’esquema o la llista amb l’assaig reflexiu, l’element quotidià i l’extraordinari, el breu apunt amb la nota poètica. Les notes sovint s’acompanyen de dibuixos a mà alçada sobre personatges, situacions, objectes, edificis, carrers o obres d’art. Així, les dades objectives de la vida quotidiana es barregen amb les reflexions més punyents en un intent de situar-se en el món, d’interpretar-lo i de comprendre’l. Aquest dietari, més enllà d’una crònica històrica, constitueix un assaig sobre els entrebancs i els greuges que comportà viure sota unes determinades circumstàncies, les de postguerra, i la lluita permanent per tal d’aconseguir superar-los.

La presentació de Diari d’un funàmbul. Les llibretes d’Alexandre Cirici Pellicer pretén ser un acte coral i comptarà amb les intervencions de diverses personalitats de la societat i la cultura catalanes, que parlaran de les múltiples facetes de l’univers d’Alexandre Cirici, a manera d’homenatge a aquest personatge cabdal per a la història intel·lectual i política del nostre país.

Activitat organitzada per l’editorial Comanegra. Més informació a Comanegra.

Programa

DIMECRES 26 DE NOVEMBRE DE 2014, A LES 19 h
Lloc: auditori Meier
Entrada gratuïta. Aforament limitat

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.