Activitats Professorat

Art, museus i escola. Creació i coneixement en xarxa

Adreçat a professorat d’Educació Infantil, Primària i Secundària.

18 feb. 2016

Art, museus i escola. Creació i coneixement en xarxa

Art, museus i escola. Creació i coneixement en xarxa

Aquest curs recull la tradició de treball en comú entre museus i centres educatius. L’Equip AMB SENSE ART I ESCOLA presenta una formació en col·laboració amb les principals institucions museístiques dins el món de l’art: MACBA, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Fundació Joan Miró, Fundació Antoni Tàpies, Museu Picasso i Museu del Disseny (HUB).

Un dels principals objectius del curs és establir ponts de mediació entre els centres educatius i les institucions. És a dir, obrir nous camins de diàleg i treball cooperatiu aportant els punts forts d’ambdós. D’una banda, l’expertesa i el treball aprofundit sobre el fons d’art, la col·lecció i el treball amb diferents grups. De l’altra, l’aplicació directa a les aules, des de la llar d’infants fins a l’educació universitària.

Ens basem en un concepte d’educació obert, compartit i en xarxa, que considera que en la societat del coneixement hi ha molts temps i espais d’aprenentatge. La pluralitat de l’entorn dels nostres alumnes fa cada dia més necessàries la col·laboració i la cooperació com a fonament dels nostres projectes educatius i artístics.

El treball en xarxa és una metodologia utilitzada tant en els centres educatius com en l’àmbit artístic, que aposta pe l’educació de l’avui.

Activitat de col·laboració amb l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB i l’Equip AMB SENSE ART I ESCOLA

Programa

DIJOUS 18 DE FEBRER DE 2016, DE 18 A 20.30 h
Lloc: Espai taller

Informació de contacteSom conscients que per contribuir a l’art contemporani cal donar suport a l’ensenyament i promoure un sistema pedagògic que refermi la creativitat i l’experiència estètica.
La Fundación Banco Santander comparteix plenament aquesta filosofia amb nosaltres, i és per això que un any més col·labora amb el MACBA actuant com a mecenes del seu Programa de Formació Permanent del Professorat.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.