Imagen
[1961?]

Document manuscrit. -- Una composició de 6 versos; Comença, "La grandesa de l'esforç"; Acaba, "¿No hauria estat més just que les piràmides / no existissin i que la gent hagués viscut / en millors condicions?", vers lliure; escrit amb llapis (corr. en llapis). -- Al verso del full 297, dues versions més preliminars de la composició escrites amb llapis (corr. en llapis).

Referències bibliogràfiques: - Brossa, Joan. Els ulls i les orelles del poeta. En: Poemes de seny i cabell: triada de llibres (1957-1963). Esplugues de Llobregat: Ariel, 1977, p. 550. (Cinc d'oros; 7).
Al recto del full 437, una composició sense títol de 3 versos; Comença, "El pes fa desenrotllar la cadena"; Acaba, "i fa rodar una roda que fa moure / les agulles davant el quadrant.", vers lliure; mecanografiat (corr. en llapis). Al recto del full 437, una versió potser més avançada de la composició, escrita amb llapis. Al recto del full 297, una versió de la composició mecanografiada. -- Al recto del full 298, una composició sense títol de 5 versos; Comença, "No passarà res, no s'exigiran / responsabilitats a ningú."; Acaba, "la gent que va treballar a la / construcció, aleshores sí.", vers lliure; mecanografiat (corr. en llapis).

Ficha técnica

Pertenece a:
Fondo Joan Brossa > Creación de manuscritos > Manuscritos de obras > Poesía literaria
Crédito:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Serie:
Subsèrie Poesia literària. Sèrie Manuscrits d'obres. Secció Creació de manuscrits. Fons Joan Brossa
Publicación/Producción:
[1961?]
Idioma:
Catalán
Tipo de material:
Documento
Número de registro:
A.JBR.00838.192
Topográfico:
BROSSA_MANUS_MAN_PL_00120_192