Imagen
[1989]
Document manuscrit. -- Una composició visual amb el terme "Autodeterminació" escrit amb llapis amb lletres majúscules seguint el traçat interior d'una lletra "C" de grans dimensions traçada amb llapis; i.e. potser un poema visual per al partit polític Esquerra Republicana de Catalunya. -- Al recto i al verso del full 265, diverses provatures traçades amb llapis per a concebre una composició visual amb el terme "Autodeterminació"; i.e.
una composició visual alternativa, potser més preliminar, amb una lletra "E" de grans dimensions, potser la inicial d'Espanya, trossejada amb el terme "Autodeterminació" escrit amb llapis verticalment; i una altra versió alternativa de la composició visual amb el terme "Autodeterminació" i una lletra "A" de grans dimensions disposada en diagonal. -- Al recto i al verso del full 266, diverses versions de la composició visual traçades amb llapis; i una versió alternativa de la composició visual, traçada amb llapis, amb una lletra "A" capgirada i superposada a la lletra "A" inicial del terme "Autodetermi[nació]", escrit amb llapis. Al recto i al verso del full 276, diverses versions de la composició visual traçades amb llapis.
Al verso del full 275, una còpia reprogràfica de les quatre darreres estrofes mecanoscrites d'una sextina dedicada al pallasso suís Dimitri Clown. -- El full 265 s'ha obtingut de reutilitzar una invitació a Joan Brossa del president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, a un acte d'homenatge a Eugeni d'Ors organitzat el 19 de desembre de 1989 amb motiu de la donació del seu arxiu personal a la Generalitat, dipositat pels fills d'aquest escriptor i filòsof català. -- Al recto del full 276, el fragment de text "Si aquest poema que llegeixes" mecanografiat, potser un vers d'una composició.

Technical details

Belongs to:
Other > [Manuscrits de poemes visuals, esbossos de poemes objecte o instal·lacions, cartells i referències d'obres]
Credit:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Joan Brossa. Dipòsit Fundació Joan Brossa
Series:
Subsèrie Poesia visual. Sèrie Manuscrits d'obres. Secció Creació de manuscrits. Fons Joan Brossa
Publication/Production:
[1989]
Language:
Catalan
Material type:
Document
Identification number:
A.JBR.03500.011.002
Call number:
BROSSA_MANUS_MAN_PV_00077_011_001