Imagen
[1963]
Al verso hi ha un segell amb l'anotació "cb foto". -- La fotografia reprodueix un article "Ayer fue la inaugurada la exposición "El arte y la paz" : en su organización han colaborado el club de amigos de la UNESCO y el Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona" de Josep Corredor-Matheos en un diari (La Prensa?). -- Es data del 1963, any de la exposició "El arte y la paz", l'última organitzada pel Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona. En l'article es diu que l'exposició "El arte y la paz" organitzada pel Club d'Amics de la UNESCO i el Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona s'inclou dins un seguit d'actes "a favor de la pau i comprensió internacionals" amb un concurs infantil i conferències de Dr.
Sarró (president del Club d'Amics de la UNESCO), José Luis Sureda, José Soler Sallaris i José Luis Aranguren. L'exposició és l'última que el Museu organitzà a la Cúpula del Coliseum i van participar-hi els artistes més destacats del moment a Catalunya. L'abat de Montserrat ha prestat el quadre "La Sardana de la Pau" de Picasso que aquest artista havia donat al monestir. A l'article s'hi afegeix un recull d'opinions de pintors, escultors, crítics, el director d'una galeria, un destacat pintor estranger i el president del Club D'Amics de la UNESCO. Aquests són Cirici Pellicer, Maria Girona (organitzadora dins del Club d'Amics), Rey Polo (artista), Owe Pellsjo, José Maria de Sucre, Eduardo Alcoy, Susana March (escriptora), Cardona Torrandell, Todo, Metras, Subirachs, Rafols Casamada, Guinovart, Cesareo Rodriguez Aguilera, Teo Asensio, Chereau i Dr. Sarro. -- Altres articles sobre la exposició "El arte y la paz" són els documents amb número de registre A.MAR.0086 i A.MAR.0089.

Technical details

Belongs to:
Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona (1959-1967) Fonds > Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona (1959-1967) > Exhibitions > Compilation of documents
Credit:
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona (1959-1967)
Series:
Subsèrie Recull d'informació. Sèrie Exposicions. Secció Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona (1959-1967). Fons Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona (1959-1967)
Publication/Production:
[1963]
Dimensions/Duration:
Dimensions: 26,4 x 22,1
Language:
Spanish
Identification number:
A.MAR.0085
Call number:
MACB59-67_MACB_EXP_RI_08

Related Archive documents

Other related Archive documents