Activitats Professorat

XIX-XX-XXI. Avantguardistes-modernes-contemporànies

Curs per a professorat

02 feb. al 02 març 2019

11 h

Foto: Cloe Masotta

Foto: Cloe Masotta

Clàssiques, modernes, irreverents… Des del segle xix fins al present, un seguit de pràctiques i d’artistes s’han desmarcat del seu temps en la reflexió sobre la construcció de les imatges i això s’ha materialitzat en unes tries de temàtiques, punts de vista, plantejaments i tècniques poc convencionals. Des de la plaça dels Àngels fins a la plaça d’Espanya i la muntanya de Montjuïc, travessarem Barcelona per acostar-nos a una particular història de l’art a través de les col·leccions del MACBA, el MNAC i la Fundació Joan Miró. En un recorregut, que transitarà per l’obra satírica d’Isidre Nonell, pels peculiars enfocaments fotogràfics de Colita, per la creació d’un alfabet propi de Joan Miró o per les punyents imatges de les Guerrilla Girls, per citar-ne només uns primers exemples, analitzarem l’obra d’artistes que repensen la idea de representació des de postulats i moments ben diferents.

En aquest curs descobrirem com, tot i la cronologia, molt sovint l’art es constel·la i les temàtiques travessen totes les èpoques. I també veurem que les qüestions que es plantegen diversos artistes, a partir de l’experimentació i l’acció des de fa segles, són plenament contemporànies i ens poden ajudar a treballar amb una mirada crítica sobre el present.

Programa

DISSABTES DEL 2 DE FEBRER AL 2 DE MARÇ, A LES 11 h
Durada de l’activitat: 2 hores
Preu: gratuït amb inscripció prèvia
Curs per a professorat

En col·laboració amb:

Contacte

Informació i reserves a educacio@macba.cat o bé al tel. 93 412 14 13.

Informació de contacteGràcies al mecenatge educatiu de la Fundación Banco Santander. Som conscients que per contribuir a l’art contemporani cal donar suport a l’ensenyament i promoure un sistema pedagògic que refermi la creativitat i l’experiència estètica.

La Fundación Banco Santander comparteix plenament aquesta filosofia amb nosaltres, i és per això que un any més col·labora amb el MACBA actuant com a mecenes del seu Programa de Formació Permanent del Professorat.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.