VIDEO

Idiorítmies. Jon Mikel Euba, Miren Jaio + Itziar Okariz, Chico y Chica

Categoria
Fons audiovisual / Entrevistes a artistes

Writing Out Loud és una publicació que recull les transcripcions de vuit classes de Jon Mikel Euba traduïdes del castellà a l’anglès en directe durant el seminari Action Unites, Words Divide (On Praxis, an Unstated Theory) que va impartir al DAI d’Amsterdam. En aquest projecte, Jon Mikel Euba experimenta amb diverses estratègies de distanciament de l’escriptura amb l’objectiu d’alliberar-se de qualsevol submissió a la forma per mitjà d’una aproximació performativa. Escrivint des de la seva posició com a artista, Euba pretén produir i comunicar una metodologia ben assentada en la pràctica artística.

En el prefaci de Conversing with Cage, Richard Kostelanetz explica com va ser el procés de realització del llibre. Està estructurat com una llarga entrevista, en la qual al llarg de 328 pàgines Cage respon extensament a diverses preguntes. El llibre es divideix en tretze capítols temàtics. Però no és Kostelanetz qui formula les preguntes, sinó que les paraules estan extretes de les entrevistes que l’artista va concedir al llarg de la seva vida. La tasca de Kostelanetz, que figura com a autor del llibre, va ser editar el material. Les preguntes són excuses perquè Cage parli. L’artista va participar en les tasques d’edició. Va fer tres revisions de la versió final buscant-hi errors. Abans d’ahir em vaig topar amb el llibre, que no coneixia. Performance a càrrec de Miren Jaio i Itziar Okariz.

Notario (Encadenado) de Chico y Chica és la posada en escena del seu llibre-disc Notario. Cuaderno de apreciaciones, una proposta entre la ficció sonora, el llibre parlat i la cançó llegida. En aquest espectacle, meitat cantat meitat narrat, Chico y Chica adapten el seu so a un format més íntim i domèstic, sense programacions ni ritmes, intercalant les cançons amb la lectura del relat Cuaderno de apreciaciones de Raquel, la sensación de Calisto.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.