VIDEO

Idiorítmies. Itziar Okariz, María Salgado, Marc Matter

12/05/2017
Categoria
Altres / Performance

En la seva performance Itziar Okariz fa una lectura repetida d’un fragment del llibre Una cambra pròpia (1929) de Virginia Woolf (1882-1941). En cada repetició el lector va sostraient la primera paraula de la lectura immediatament anterior fins que el text desapareix del tot.

En l’acció a càrrec de María Salgado dues persones parlen sota un llençol durant tres mil anys. Lírica: al cap de mil anys escriuen una frase en un paper. Lírica: la frase es conserva. Els versos i les frases s’acumulen escrits en els llibres, també es memoritzen. Lírica: es graven i desgraven. Una mena de recital, i com a tal conté versos, trossos de poemes i poemes sencers, i també conté unes petites reflexions sobre l’amplificació, mentre la veu va canviant de contenidor.

En la meva performance Marc Matter utilitza la paraula parlada i també sons vocals abstractes i partícules paralingüístiques gravades o trobades en enregistraments existents. A més del so inarticulat de la veu i les seves capes parasemàntiques, que conserva significat malgrat que no es formin paraules, m’interessen les estructures orals i textuals altament estandarditzades, com en els noticiaris, diàlegs o llistes.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.