VIDEO

Idiorítmies. Itziar Okariz, Alice Chauchat

12/05/2017
Categoria
Altres / Performance

L’irrintzi és un crit basc tradicional que es profereix en ocasions especials, com per exemple les festes, per expressar alegria. Es creu que té l’origen en un sistema de comunicació a través de les grans distàncies de les valls basques. En aquest sentit, el crit esdevé una sintaxi bàsica en els límits del llenguatge.

L'obra, a càrrec d'Itziar Okariz, consisteix en l’execució d’irrintzis utilitzant un dispositiu d’àudio que reprodueix el so d’un altaveu davant l’intèrpret amb un retard variable. L’artista estableix un diàleg amb l’eco de l’irrintzi a l’altaveu, on els sons s’alternen i de vegades se superposen.

El solo grupal Togethering concep la dansa com una expressió, una activitat social i un procés col·lectiu. Es tracta d’una sèrie de propostes en què la dansa és alhora un mitjà i un fi per a la unió solidària, i que inclouen una lliçó sobre la discussió i l’acord dins d’un grup, una dansa telepàtica i una lectura poètica. Alice Chauchat posa en relleu alguns aspectes de la imaginació col·lectiva que ha desenvolupat durant els últims quinze anys en el camp de la dansa i la coreografia.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.