VIDEO

Idiorítmies Aimée Zito Lema Itziar Okariz, Norberto Llopis + Paz Rojo

6/05/2017
Categoria
Altres / Performance

Aimeé Zito Lema realitza aquesta acció partint d’una sèrie de fotografies històriques on es fa present la figura de diverses persones que van lluitar contra règims dictatorials, en particular a l’Argentina. En una acció tan simple com simbòlica, l’artista cobreix amb cura els cossos de diverses persones (participants voluntaris de totes les edats).

Dos performers (Itziar Okariz i Victor Iriarte) l’un al costat de l’altre, s’involucren en la lectura fragmentària d’un text, un extracte d’un diari de somnis que l’artista ja fa un temps que escriu. Es tracta d’una exploració de l’espai entre el text i la seva vocalització, un text alterat pel seu pas pel cos, una experiència gairebé hipnòtica produïda per la repetició i la sostracció, entre la possibilitat de sentit i la inintel·ligibilitat, fins que el text apareix íntegrament per acumulació.

En el seu volum Qu'est-ce que la philosophie?, Gilles Deleuze i Félix Guattari escriuen sobre els personatges conceptuals. Un personatge conceptual no és un tipus psicosocial, sinó més aviat una manera d’acostar-se a la perspectiva en el pensament (per simplificar). Performance a càrrec de Norberto Llopis i Paz Rojo.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.