Activitats Tallers

Treballant sobre el projecte "Atles" amb Alice Creischer i Andreas Siekmann

27 al 30 abr. 2009

Gratuït. Aula 2 MACBA. Places limitades

Taller dirigit per Alice Creischer i Andreas Siekmann

L'any 1929 l'economista i filòsof Otto Neurath (Viena, 1882 – Oxford, 1945) i l'artista i dissenyador gràfic Gerd Arntz (Remscheid, 1900 – 1988) van iniciar la seva col·laboració al Wiener Institut für Bildstatistik (institut vienès d'estadística gràfica). El 1930 van publicar un atles elemental il·lustrat de la societat i l'economia titulat Gesellschaft und Wirtschaft. Bildstatistisches Elementarwerk. L'atles contenia un centenar de gràfics amb el propòsit d'informar els lectors sobre les condicions econòmiques més rellevants del moment, proporcionant eines per aprofundir en el context històric i cultural.

Els artistes alemanys Creischer i Siekmann han treballat amb anterioritat en l'actualització de nombroses pàgines de l'Atles en col·laboració amb estudiants de diferents universitats i escoles, per exemple, el 2003 a Lüneburg, i el 2005 a Klagenfurt (en tots dos casos a Alemanya). En aquesta ocasió, Creischer i Siekmann proposen un taller per emprendre una investigació i actualitzar les pàgines 45 i 46 de l'Atles, que tracten sobre la producció del cautxú natural, a fi d'aplicar-lo a la producció de la soja. El resultat del taller consistirà en un nou plafó que s'inclourà en l'exposició «Modernologies», que s'inaugurarà al final de setembre al MACBA.

Durant el taller els artistes explicaran el projecte Atles i discutiran sobre el mètode d'investigació que cal seguir. Un cop acabat el taller, si es reuneixen les condicions establertes pels artistes, el projecte es continuarà desenvolupant a través de correu electrònic.

Taller adreçat a estudiants i altres persones interessades a investigar sobre temes com l'agroindústria, les conseqüències socioeconòmiques del conreu de la soja, l'economia global i les seves conseqüències en la fam al món.

Programa

Del 27 al 30 d'abril, de 16 h a 20 h

Inscripció

Gratuït. Aula 2 MACBA. Places limitades

Preinscripció: de l'1 al 22 d'abril. És necessari enviar una carta explicant breument el currículum i l'interès en la investigació plantejada a programespublics@macba.cat

Inscripció: d'acord amb una selecció prèvia. Es comunicarà l'acceptació per correu electrònic

Contacte

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 79 00
programespublics@macba.cat

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Foto

Exposicions

Àudios

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.