Audio

SON[I]A #268 Jodi Dean

Jodi Dean

27 jul. 2018
Categoria
Ràdio Web MACBA

Aquest podcast és part del projecte Re-Imagine Europe, cofinançat pel programa Creative Europe programme de l'Unió Europea.

Música d'Anna Irina Rossell. Edició a càrrec d'Antonio Gagliano


El treball de Jodi Dean (EEUU, 1962) mobilitza des de fa anys debats en els àmbits de l'acadèmia i l'activisme, barrejant eines provinents de la filosofia política, els feminismes o la psicoanàlisi. Dean descriu un paisatge social intervingut per la tecnologia on, al mateix temps que votem i compartim volums enormes d'arguments i opinions, la nostra capacitat de canviar les estructures polítiques es troba totalment paralitzada. El capitalisme comunicatiu es nodreix precisament d'un teixit d'interaccions abans que de la singularitat de les persones i els continguts que el componen. No importa tant què o qui ho vehicula: és més aviat la circulació mateixa la que produeix valor. Enfront d'aquesta paradoxa, Dean proposa reconstruir una esquerra que no reclami més processos de participació, més consens o millors democràcies, sinó que retorni l’antagonisme i la força del partisà al centre de la vida en comú.

En aquest podcast parlem amb Jodi Dean sobre el comunisme com un projecte encara latent, sobre el Partit com una forma global escalable, sobre municipalismes distòpics, ecologies anamòrfiques i democràcies liberals, sobre Not an alternative i Liberate Tate com exemples d'un activisme sostenible practicat des dels museus, sobre desitjos, entusiasme i confiança, sobre les emocions capturades a l'interior de les xarxes socials i sobre com frenar en sec l'impuls d'inventar tota l’estona un nou nom per a tot.

Amb el suport de:
CULTURA

Ràdio web MACBAConsulta més informació sobre l'àudio. Aquest programa és una producció de Ràdio web MACBA.

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.