Activitats Professorat

Sobre els programes educatius

12 juny 2009 al 14 juny 2010

Presentació del programa per al curs 2009-2010

Els programes educatius del MACBA van més enllà de la contemplació estàtica i estètica de l'obra d'art; apropen l'alumne a la intenció de l'artista, fomenten la reflexió i l'extrapolació dels conceptes plantejats i arriben a establir paral·lelismes amb elements del seu propi entorn. La riquesa de les activitats contribueix a formar-los com a alguna cosa més que com a «bons espectadors» i proposa les primeres llavors per al diàleg, l'associació d'idees, l'esperit crític, l'empatia, la capacitat d'expressar-se altres competències que els educadors sabran identificar.

La proposta educativa d'aquest any ofereix com a novetat dos projectes específics lligats a les exposicions temporals Tot el que ens envolta és música! i Picasso, el meu mestre. O com Rodney Graham s'apropia de Picasso. Aquests projectes s'afegeixen als programes ja consolidats en cursos anteriors: Expressart. Museu portàtil, adreçat als cicles d'infantil i primària, però també a partir d'ara al primer cicle d'ESO, i Lectures d'una col·lecció, adreçades a secundària i batxillerat.
Quant a la formació del professorat, aquest any s'afegeix al curs d'hivern L'art contemporani com a generador d'aprenentatges i el taller L'art contemporani, un recurs a l'aula, que impartirem als centres de recursos pedagògics (CRP) que ens ho sol·licitin.
A més, el MACBA continua oferint les visites habituals a les exposicions temporals de la seva programació.

Contacte

Telèfon d'atenció per a grups i programes educatius 93 412 14 13
educacio@macba.cat

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Àudios

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.