Audio

RWM Especials: AL CARRER. Audioruta per la Barcelona underground dels anys 70

11 ago. 2010
Categoria
Ràdio Web MACBA

Un projecte de Carla Arenas, Caroline Giffard i Miguel López pel Taller d'Investigació del Programa d'Estudis Independents (PEI) del MACBA.

Aquesta audioruta proposa repensar certs àmbits de Barcelona a través de les seves manifestacions estètiques i culturals, i en particular considerar com el cos i algunes formes d'ocupar l'espai transformen l'entorn i generen enclavaments de politització que repercuteixen en l'arquitectura i en l'esfera pública de la ciutat. Amb aquest objectiu s'ha elaborat una audioruta que connecta entrevistes i testimoniatges d'alguns agents i protagonistes actius als anys 70 amb esdeveniments i llocs emblemàtics de l'època, amb la finalitat de generar una topografia política i poètica.

Amb aquest propòsit, AL CARRER recorre diferents espais que durant els anys 70 van servir de plataforma de trobada, discussió i producció col·lectiva independent. Bars, tallers, pisos i d'altres racons que van funcionar com a zones de debat polític actiu i en alguns casos com a petites comunes de treball al voltant de fanzins i revistes com "El Rrollo Enmascarado" o "Ajoblanco". Reconstruïm així les experiències llibertàries, homosexuals i underground de la Barcelona del tardo-franquisme i la "transició-transacció" (segons l'expressió de Bernat Muniesa), en un moment en què el terme "carrer" es va viure com un escenari festiu, popular i polític.

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.