Activitats Música i arts en viu

Niwa, un paisatge sonor en "surround" 5.1

RAMON HUMET

12 nov. 2012

Niwa, un paisatge sonor en

Niwa, un paisatge sonor en "surround" 5.1

Auditori MACBA. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

Amb aquesta instal·lació, Ramon Humet i Neu Records proposen l'audició de tres de les obres de cambra més representatives del compositor català en format surround 5.1, interpretades per un dels conjunts de referència de la nova música, la prestigiosa London Sinfonietta. Enregistrat al Watford Colosseum de Londres, auditori reconegut per la seva extraordinària acústica natural, Niwa situa l'oient en un jardí imaginari on conviuen processos en tensió i distensió, en una xarxa orgànica d'imatges en moviment, plena de llum i d'energia sonora.

A diferència del sistema estèreo, el sistema surround 5.1 permet captar i reproduir els diferents elements sonors des de qualsevol posició al voltant de l'oient. Neu Records posa a disposició de Ramon Humet aquesta potent eina de captació i reproducció sonora, dissenyant disposicions específiques dels músics al voltant de l'oient per a cada composició, configuracions que aprofiten els 360º d'escolta i que potencien la sensació d'immersió sonora que busca el compositor.

Les obres presentades són Quatre jardins zen per a tres percussionistes amb instruments ressonants, Jardí de haikus per a trio amb piano i tres percussionistes, i Pètals, que tanca el recorregut tímbric amb un trio amb piano. Cadascuna de les obres acaba amb una pista de silenci, concebuda per assimilar l'experiència musical viscuda, creant un espai de distensió que dialoga amb l'obra.

Després de l'audició, presentaran l'enregistrament el musicòleg Lluís Nacenta, el productor musical Santi Barguñó, i el compositor Ramon Humet.

Amb el suport de Catalunya Música i Catalan Arts.

Més informació a neurecords.com/

Programa

Dilluns 12 de novembre, a les 11 h

Contacte

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics@macba.cat

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.