Activitats Altres

Presentació del llibre "Espais fotogràfics públics. Exposicions de propaganda, de 'Pressa' a 'The Family of Man', 1928-1955"

07 abr. 2009

Entrada gratuïta. La Central del Raval (Elisabets, 6; Barcelona)

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) presenta a La Central del Raval aquest llibre monogràfic fundacional en el seu gènere. L'obra se centra en el paper de la fotografia com a propaganda en el període cabdal del segle XX, des del naixement de la premsa il·lustrada moderna als anys vint fins al darrer moment de l'hegemonia de la fotografia com a mitjà de comunicació a mitjan anys cinquanta, just abans de l'arribada de la televisió. El llibre planteja un recorregut per una sèrie d'exposicions clau d'aquest període i reuneix una trentena de textos (la major part mai traduïts al català o castellà i difícils de trobar en altres llengües) d'autors de referència de l'època, com El Lissitski, Herbert Bayer, Edward Steichen i Roland Barthes, entre altres. Es publica en tres edicions: català, castellà i anglès.

La presentació anirà a càrrec d'Antonio Ramírez, director de La Central, Bartomeu Marí, director del MACBA, i Jorge Ribalta, editor del llibre i autor del text introductori.

Programa

Dimarts 7 d'abril, a les 19 h.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.