Activitats Altres

POSTDATA. Correspondències d’artista a l’escola

Educació primària i especial

01 set. al 21 des. 2018

Foto: Susana Bacardi. Escola Montserrat Solà (5è primària)

Foto: Susana Bacardi. Escola Montserrat Solà (5è primària)

Amb la participació dels artistes David Bestué, Cris Blanco, Luz Broto, Enric Farrés Durán, Nicolás Paris i Tere Recarens

POSTDATA és un projecte d'art a les escoles format per un conjunt de propostes d’artista autònomes, que els centres reben per correu postal de manera escalonada, al llarg d'un període d'uns tres mesos. La intenció és introduir l’art contemporani a l’aula sense domesticar-lo per generar situacions fora de la lògica escolar a partir de l'expectativa, l'estranyament, la disrupció i la complicitat entre alumnat i mestres.

Inspirat en les pràctiques artístiques que van utilitzar la correspondència com a mitjà d’experimentació i sistema de distribució de l’art des dels anys seixanta i setanta, POSTDATA apropa a l’aula la tradició de Fluxus, de dadà, de les arts performatives i de les pràctiques site-specific a través de cinc propostes especifiques d’artistes contemporanis.

Durant la primera edició (2018) les escoles reben les propostes de David Bestué, Luz Broto, Enric Farrés Duran, Nicolás Paris i Tere Recarens. A més d'un dossier amb informació i consideracions per al treball a l’aula a càrrec dels mateixos artistes, el projecte s’acompanya d'un vídeo tutorial que alumnes i mestres poden visualitzar plegats, i d’una proposta de mapa conceptual ideats per l’artista Ariadna Rodríguez amb l'equip d'Educació del museu.

Les diferents correspondències juguen, des de diverses perspectives, amb conceptes com el buit, l’atzar, la ciència-ficció, el secret, la investigació experimental, el dualisme, la decepció o la sorpresa. Es tracta de temptejar els límits, provocar situacions d’incertesa i activar processos artístics i educatius a l’aula. Al final del projecte, l'escola sumarà una petita col·lecció d'art a la seva experiència singular, acompanyada pels exercicis i les qüestions dels alumnes.

A partir de gener del 2019 POSTDATA inicia la seva segona edició amb la suma de noves propostes al projecte.

Programa

DE L'1 DE SETEMBRE AL 21 DE DESEMBRE DE 2018
Gratuït
Activitat per a educació primària i especial

Amb el suport de:

Inscripció

Cal fer la reserva prèvia enviant un correu electrònic a educacio@macba.cat o bé trucant al 93 412 14 13

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.