Audio

Itinerari per la Barcelona colonial (2a sessió). Programa d'estudis independents "Dret a la ciutat"

Jordi Bonet

29 oct. 2014
Categoria
Visita guiada

[Aquest àudio és en castellà]

Jordi Bonet i Martí, un dels professors permanents del PEI, acompanya en un recorregut pel barri del Raval als alumnes del curs. El marc és l'assignatura Dret a la ciutat. La ciutat pensada pels subjectes que l'habiten.

En aquesta sessió, Jordi Bonet explica els orígens de l'acumulació de diners que permet consolidar un sector de la burgesia catalana, gràcies a l'esclavisme i al colonialisme, i que serveix, d’altra banda, per finançar part de la reforma urbanística de Barcelona.

L’anàlisi de la ciutat, de les seves transformacions i dels seus processos d’apropiació crítica i política ocupa un lloc central en la pedagogia del PEI. A través d’una metodologia que combina la teoria crítica, els recorreguts urbans i els tallers de cartografia, aquest curs elabora una lectura de la metròpolis contemporània –a partir d’una anàlisi de Barcelona– de la mà d’algunes de les persones i col·lectius més actius en la construcció d’un model de ciutat alternatiu a la mercantilització neoliberal.Derecho a la Ciudad. La ciudad pensada por los sujetos que la habitan

Jordi Bonet i Martí és doctor en Psicologia Social per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor del Departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili. Des de 2005 participa com a recercador dins l'IGOP (Institut de Govern i Polítiques Públiques) de la Universitat Autònoma de Barcelona i des de 2008 forma part del grup promotor del SIMReF (Seminari Interdisciplinar de Metodologia de Recerca Feminista). És autor de diferents llibres i articles sobre exclusió social, participació ciutadana, polítiques urbanes i mètodes d'investigació feministes.

Continguts relacionats

Àudios

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.