Activitats categoria

Parlem de Col·lecció

Visita comentada

20 oct. 2018 al 23 març 2019

18 h

.

.

Parlem de... Un segle breu: Col·lecció MACBA amb Domènec, Antònia M. Perelló, Tania Safura Adam, Beatriz Leal Riesco, Teresa Grandas, Fernando López, Monica Hoff, Pablo Martínez, Nicolás Paris i Tanya Barson

El programa Parlem de vol generar espais de debat, a partir de les exposicions del museu, entre diferents agents i artistes de la ciutat i el públic que ens visita. És un espai de trobada que entén les exposicions com a poderosos dispositius activadors de la imaginació i generadors de discursos que sovint excedeixen les lectures previstes per la institució o preconcebudes per l’equip curatorial.

Un segle breu: Col·lecció MACBA proposa un recorregut cronològic per la Col·lecció MACBA des de 1929 fins a l’actualitat. Inclou moltes de les obres més emblemàtiques de la Col·lecció, en un seguit d’àmbits dedicats a les etapes i moments més significatius. Comissariada per l’equip del MACBA, posa èmfasi en les presentacions i experiències canviants de l’art a través de les nou dècades que conformen aquest «segle breu».

*Foto: Sanja Iveković "Paper Women", 1976-1977

Programa

23 DE MARÇ, a les 18 h: Parlem d’Hydra Decapita, obra de The Otolith Group dins de la Col·lecció MACBA amb Tania Safura Adam, productora cultural i Beatriz Leal Riesco, comissària: Partint de la complexa composició d’"Hydra Decapita", de The Otolith Group, proposarem algunes línies d’introspecció per endinsar-nos en una producció performativa i curatorial de gran profunditat. A través de les connexions temporals, sòniques, històriques i filosòfiques convocades en l’univers de Drexciya, reflexionarem sobre temes tan diversos com l’afrofuturisme, la hidropolítica i la hidroestètica, l’ús de la intertextualitat, el capitalisme racial o l’antropocè com a camps de recerca, i d’aquesta manera situarem el col·lectiu en un context d’alta experimentació característic de la producció artística negra diaspòrica contemporània.

CULTURA

Inscripció

Entrada: Gratuïta amb inscripció prèvia.

Inscripció Accedeix-hi directament fent clic al botó.

Les persones no inscrites prèviament que hi vulguin participar, si queden places disponibles, cal que facin la inscripció a la recepció del museu. Accés per ordre d'arribada fins a completar l'aforament.

Disposem de bucles magnètics individuals (sol·liciteu-los a recepció). També podeu sol·licitar recursos d’accessibilitat visual (materials tàctils, audiodescripcions i acompanyament durant l’activitat). Més informació sobre visites guiades i altres recursos d’accessibilitat aquí.

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

Informació de contacte

Inscripció Accedeix-hi directament fent clic al botó.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Àudios

Documents

Exposicions

Activitats

 • Parlem de...
  Visites comentades a càrrec de diferents agents i artistes de la ciutat

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.