Activitats Visites guiades

Parlem de... Melanie Smith. Sentit anglès de l'humor mexicà

Amb Ximena Pérez Gorbet, artista gràfica

22 set. 2018

18 h

Foto: Miquel Coll

Foto: Miquel Coll

PARLEM DE MELANIE SMITH. FARSA I ARTIFICI
Amb Ximena Pérez Gorbet


L'ésser humà té la necessitat natural de pertànyer. Per tant, la condició d’estranger ―és a dir, la no pertinença a la comunitat política on una persona es troba― es considera en general un desavantatge. Però el fet de ser estranger també té, com tot, els seus avantatges. Quan algú assumeix la seva condició d’estranger és com si es posés unes ulleres de gran augment, amb les quals les coses es poden veure tant a microescala com a macroescala, amb una consciència que permet observar amb més perspectiva i atenció tot el que ens envolta gràcies al fet que no es té un coneixement automatitzat de l’entorn.

L’estranger porta d’origen les seves pròpies referències d’on ha crescut i ha treballat, que li serviran per examinar amb més perspectiva allò que sobresurti del que li és desconegut. Melanie Smith, d’origen anglès, és estrangera a Mèxic, país on ha desenvolupat bona part de la seva obra. La seva cultura anglesa té un punt en comú amb la cultura mexicana: el sentit de l’humor, una de les eines de treball de l’artista, que es posa clarament de manifest en tota la seva obra.

Programa

DEL 9 DE JUNY AL 22 SETEMBRE A LES 18.30 h
9 de juny: Parlem de Melanie Smith. Farsa i artifici. Amb Tanya Barson, comissària de l'exposició. Visita en anglès sense traducció simultània.
22 de setembre: Parlem de Melanie Smith. Sentit anglès de l'humor mexicà. Amb Ximena Pérez Gorbet, artista gràfica.

CULTURA

Inscripció

Entrada: Gratuïta amb inscripció prèvia.

Inscripció Accedeix-hi directament fent clic al botó.

Les persones no inscrites prèviament que hi vulguin participar, si queden places disponibles, cal que facin la inscripció a la recepció del museu. Accés per ordre d'arribada fins a completar l'aforament.

Disposem de bucles magnètics individuals (sol·liciteu-los a recepció). En dies i hores convingudes, oferim visites guiades amb accessibilitat visual o amb necessitats de suport a la comprensió. Més informació aquí.

Informació per al visitant

Inscripció Accedeix-hi directament fent clic al botó.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Exposicions

Àudios

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.