Activitats Tallers

Miracles invisibles

23 jul. al 19 oct. 2007

Preu matrícula: 50 € Estudiants i aturats: 25 € Amics del MACBA: gratuït Lloc: Hangar. Passatge del Marquès de Santa Isabel, 40, 08018 Barcelona. Places limitades. Amb la col·laboració d'Hangar.

Taller a càrrec de Joan Jonas

Invisible Miracles s'inspira en les pel·lícules de Panleve, de manera que, a grans trets, el taller serà una preparació de la performance, en la qual s'alternarà el treball en solitari amb el de grup. En principi, faré una actuació en solitari i en el taller presentaré diverses accions fetes en grup per introduir-les després. El taller permetrà que cada participant col·labori en la creació d'una imatge per mitjà de l'attrezzo i/o els objectes i els moviments, tenint en compte els materials d'una performance en directe: l'espai i el temps. Parlaré de les meves estructures, basades en l'estructura poètica i el cinema, a l'hora de construir una imatge en el temps i l'espai, pensant en l'enquadrament o no. En alguns casos potser s'enregistraran en vídeo; en altres, no, ja ho veurem.

Al mateix temps, ens plantejarem d'una manera molt senzilla el so amb relació a la imatge. Com ja he fet anteriorment, vull treballar amb instruments quotidians i sorollosos per improvisar el so que s'utilitzarà en la meva performance; per tant, jo diria que la major part participarà en aquesta «orquestra». En la meva performance, Jason, que és el pianista, i jo col·laborem en un duo: jo, amb joguines, estris de cuina, campanetes i sonalls; ell, amb el piano. Vull continuar investigant el so en directe.

El dibuix tindrà un paper important en la meva performance i també pot ser una de les activitats del taller. És a dir, podem començar de diverses maneres: podem demanar als participants que portin un poema molt curt i alguns objectes que facin soroll, i amb tot això compondre una imatge. També triaré unes quantes pel·lícules, però no per veure-les senceres, sinó només alguns fragments; es tracta de fixar-se en diverses escenes i en la manera com estan construïdes. Algunes pel·lícules consisteixen en escenes gairebé completes, com ara Les nits de Cabiria de Fellini, composta per una sèrie d'episodis que presenten un interès per ells mateixos, independentment dels altres.

Joan Jonas

Programa

Del 15 al 19 d'octubre de 2007.
De dilluns a divendres, de 18 a 21 h.

El taller es farà en anglès sense traducció simultània.

Taller adreçat a estudiants d'últims cursos i professionals de Belles Arts, vídeo, imatge, música, dansa i teatre.

Inscripció

Preu matrícula: 50 € Estudiants i aturats: 25 € Amics del MACBA: gratuït Lloc: Hangar. Passatge del Marquès de Santa Isabel, 40, 08018 Barcelona. Places limitades. Amb la col·laboració d'Hangar.

Preinscripció: Del 3 al 25 de setembre. S'ha d'enviar al Departamentde Programes Públics del MACBAun currículum i un breu escritexplicantles motivacions per fer el taller (programespublics@macba.cat, fax. 93 412 46 02).

Inscripció: De l'1 al 8 d'octubre (excepte dimarts) a la recepció del museu, després d'haver fetla selecció i la confirmació prèvies de plaça.

Contacte

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 33 58
programespublics@macba.cat

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.