Activitats Cursos i seminaris

L’opció descolonial i l’actualitat mundial

Conferència a càrrec de Walter Mignolo

05 març 2015

Auditori MACBA

Auditori MACBA

Continuant la conversa amb Walter Mignolo, explorem allò que l’opció descolonial ofereix per entendre el complex esdevenir global que ens envolta. Mignolo ens porta a reflexionar sobre fenòmens recents en les decisions dels quals no tenim veu ni vot, les seves conseqüències i la visibilitat dels seus propis límits. Entendre és inseparable d’entendre’ns en aquest esdevenir global que incideix en les maneres de ser, de sentir-nos i de pensar-nos. La conversa serà moderada per Luis Alfonso Herrera Robles i Francisco Carballo.

Walter Mignolo (Argentina) és semiòleg i investigador a la Universitat de Duke, on és catedràtic William H. Wannamaker i responsable del Centre d’Estudis Globals i Humanitats. Entre les seves aportacions més importants, destaca la producció de categories d’anàlisi com «diferència colonial», «pensament fronterer», «colonialitat de l’ésser» i la idea d’«hemisferi occidental/l’atlàntic nord». És director de l’Institut Franklin per a estudis interdisciplinaris i internacionals de la Universitat de Duke i del programa Duke als Andes.

Moderada per:
Luis Alfonso Herrera Robles és professor-investigador de la Universidad Autónoma de Ciudad Juárez, on imparteix cursos al Departament de Ciències Socials, i doctor en Ciència Política per la UAB.

Francisco Carballo és professor de política i cultura llatinoamericana a Goldsmiths, Universitat de Londres. Exerceix, així mateix, com a director associat del Centre d’Estudis postcolonials en la mateixa institució.

Programa

DIJOUS 5 DE MARÇ DE 2015, 19 H
Lloc: Auditori Meier.

Organitza:

Inscripció

Entrada gratuïta.
Sense inscripció prèvia. Aforament limitat.
Aquesta sessió es podrà seguir en streaming

Contacte

Informació addicional: +34 93 302 64 95, activitats@cidob.org

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Àudios

Publicacions

Documents

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.