Activitats Conferències i debats

La rebel·lió dels endeutats (o la democràcia en deute)

Debat sobre el deute i organització entre la Fundació dels Comuns i Michael Hardt

15 oct. 2013

Michael Hardt parlant del Subversive Festival a Zagreb, 2012

Michael Hardt parlant del Subversive Festival a Zagreb, 2012

Entrada lliure. Lloc: Auditori MACBA. Places limitades. Amb traducció simultània i retransmissió en streaming.

Michael Hardt vindrà a Barcelona i explicarà l’estat de la qüestió de les lluites contra el deute als Estats Units. Parlarà dels problemes i els reptes que organitzacions similars a les que han sorgit a Espanya, estan afrontant la situació en el context nord-americà.

De manera semblant al que ha passat a l’Estat espanyol, Occupy ha servit per fer proliferar la dissensió i la desobediència a l’anomenat govern del deute; és per això que la Fundació dels Comuns ha proposat un diàleg entre Hardt i una fila 0 composta per persones implicades en aquestes lluites.

La Fundació dels Comuns suggereix una sèrie de preguntes per orientar el debat: Què han aportat Occupy i el 15M a les lluites contra el deute? Quins han estat els principals èxits de les organitzacions que estan desafiant la deutocràcia fins ara a Europa i Estats Units? On es troben els límits per materialitzar les demandes? De quines maneres es poden potenciar les lluites? Quina mena d’aliances es necessiten?

Aquesta conferència anirà precedida de les sessions del grup de lectura El que és comú, crisi i subjectivitat, basades en el text "Declaration" (M. Hardt; A. Negri. Akal, 2012). Les sessions es faran els dilluns 30 de setembre i 7 d'octubre de 18.30 a 20.30 h.

Aquesta activitat s'inclou en el programa previ del projecte Mínima resistencia. Entre el tardomodernismo y la globalización: prácticas artísticas durante las décadas de los 80 y 90 organitzat pel MNCARS, en el marc del projecte “Els usos de l'art” de la xarxa de museus europeus L'Internationale, de la qual també forma part el MACBA. L'Internationale proposa un nou internacionalisme artístic, no jeràrquic i descentralitzat, que es fonamenta en el valor de la diferència i l'intercanvi horitzontal entre una constel·lació d'agents culturals localment arrelats i globalment connectats. Composta per sis importants museus europeus, Moderna galerija, Ljubljana; el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Barcelona; el Van Abbemuseum, Eindhoven; el Museum van Hedendaagse Kunst, Anvers (MHKA),el SALT d'Istambul i el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. L'Internationale compta amb la col·laboració d'institucions associades procedents de l'àmbit universitari i artístic.

En col·laboració amb el MNCARS.

Programa

DIMARTS 15 D'OCTUBRE, A LES 19.30 h

Michael Hardt és catedràtic del programa de Literatura a la Universitat Duke, Carolina del Nord. És coautor, amb Antonio Negri, de Declaration i de la trilogia Empire (Empire, Multitude i Commonwealth). Actualment és editor del South Atlantic Quarterly.

https://www.diagonalperiodico.net/blogs/fundaciondeloscomunes/por-democracia-del-comun-entrevista-michael-hardt.html

Contacte

Programes públics
programespublics@macba.cat
Tel. 93 481 46 81

Informació de contacte

El calendari amb la programació completa.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Àudios

Activitats

Recorreguts

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.