Activitats Música i arts en viu

Laboratori d'experimentació amb Itziar Okariz i Quim Pujol

Idiorítmies

04 al 13 maig 2017

Itziar Okariz

Itziar Okariz

Aquest espai de treball compartit proposa una reflexió sobre pràctiques tan diverses com la veu, l’escriptura, el ioga i els seus punts de contacte respectius amb la performance. Itziar Okariz i Quim Pujol plantegen el taller com un diàleg entre artistes on cadascú proposarà exercicis que posin de manifest tant les analogies com les diferències entre les seves aproximacions.

S’exploraran les tensions entre àrees de coneixement diverses i la possibilitat d’aplicar tècniques d’una disciplina determinada a d’altres àmbits. En especial, es discutirà sobre maneres d’entendre el cos, els codis de representació, les particularitats del llenguatge oral, la capacitat performativa del llenguatge i l’especificitat de la performance com a mitjà.

Es treballarà a partir de materials encara no formalitzats, i també atenent a les propostes dels participants i els seus propis focus d’interès. El taller se centrarà en propostes pràctiques, a través d’exercicis físics bàsics que impliquin processos creatius. La participació al taller no requereix cap experiència disciplinar concreta.

Itziar Okariz treballa en els àmbits del vídeo, la fotografia, la instal·lació i la performance. Les seves accions desencadenen diversos dispositius de representació i comunicació i proven de transgredir-los utilitzant les seves mateixes convencions. Okariz desenvolupa un procés mimètic que se serveix de la descontextualització de significants, del canvi en l’ordenació lògica, de la inversió de rols entre qui observa i qui és observat i de la repetició.

Quim Pujol és escriptor, comissari i artista. Treballa en els límits entre l’escriptura, les arts en viu i l’art contemporani. Les seves últimes aportacions en aquest sentit són Trance colectivo (2014), ASMR del futuro (2015), BDSMmm (2016) i Fregoli (2017). Ha coeditat, juntament amb Ixiar Rozas, el volum sobre teoria afectiva Ejercicios de ocupación (Polígrafa, 2015) i va ser comissari de la Secció Irregular del Mercat de les Flors entre el 2011 i el 2015. També ha impartit classes dins el Programa d’Estudis independents del MACBA.

Programa

4, 5 I 6, 11, 12 I 13 DE MAIG, DE 10.30 A 13 h
Lloc: Auditori Convent dels Àngels

Patrocinador principal d'activitats:

Inscripció

Gratuït. Inscripció: cal enviar una carta de motivació fins el 27 d'abril de 2017 a programespublics@macba.cat, indicant a l’assumpte IDIORÍTMIES.

Places exhaurides

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

Informació de contacte

Idioritmies Consulta el Tumblr d'aquesta activitat

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.