Activitats Conferències i debats

Intervalos

A càrrec de Montserrat Rodríguez i Javier Codesal

29 juny 2016

Auditori MACBA

Auditori MACBA

INTERVALOS és un institut teòric i clínic per treballar sobre l’actualitat del llenguatge artístic, dels discursos psicoanalítics i de les ciències socials, i per pensar el que es constitueix en els marges de la salut mental.

INTERVALOS té l’origen en dos espais formatius, un de clínic i un altre d’educatiu (PEI), creats pel MACBA. Està associat a Brumaria i s’anirà desenvolupant principalment a Barcelona, a La Casa de la Paraula. Els seus fundadors són: Montserrat Rodríguez, psicoanalista; Javier Codesal, artista visual; Blanca del Río, historiadora de l’art; i Lorena Fernández, psicoanalista. Col·laboren amb l’equip, entre d’altres, Ignasi Aballí, Pep Agut, Darío Corbeira, Dora García, Moritz Küng, Manolo Laguillo, Olvido García Valdés, Beatriz Langa i Vicente Montero.

En el fonament d’INTERVALOS hi trobem dues preguntes: hi ha cap relació entre la producció artística i la psicopatològica? I, en segon lloc: què hi ha entre l’aspecte terapèutic i el fet artístic? Sostenim que no hi ha cap relació entre art i psicopatologia, encara que comptem amb una gran producció d’escrits que insisteix en aquesta relació, perquè l’ús de tècniques i procediments artístics, sigui precari o magistral, no és garantia que el resultat constitueixi una producció artística. Perquè hi hagi producció artística hi ha d’haver artista: aquesta n’és la garantia, el treball amb el llenguatge d’aquest ésser parlant, l’artista, que se subjecta a l’Altre d’una manera extraordinària; perquè hi hagi psicopatologia, no hi ha d’haver un curs extraordinari del llenguatge, sinó un discurs polític sobre la salut mental vinculat a les estratègies del poder.

Presentem INTERVALOS amb la lectura que Javier Codesal i Montserrat Rodríguez faran d’Una política de la bogeria i d’algunes produccions d’Ignasi Aballí.

Programa

DIMECRES 29 DE JUNY DE 2016, 19 h
Lloc: Auditori Meier

Patrocinador principal d'activitats:

Inscripció

Gratuït. Sense inscripció prèvia. Aforament limitat

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.