Activitats Música i arts en viu

Itziar Okariz i Alice Chauchat

Idiorítmies

12 maig 2017

Alice Chauchat

Alice Chauchat

ITZIAR OKARIZ, IRRINTZI REPETITIO (2007)
L’irrintzi és un crit basc tradicional que es profereix en ocasions especials, com per exemple les festes, per expressar alegria. Es creu que té l’origen en un sistema de comunicació a través de les grans distàncies de les valls basques. En aquest sentit, el crit esdevé una sintaxi bàsica en els límits del llenguatge.

L’obra consisteix en l’execució d’irrintzis utilitzant un dispositiu d’àudio que reprodueix el so d’un altaveu davant l’intèrpret amb un retard variable. L’artista estableix un diàleg amb l’eco de l’irrintzi a l’altaveu, on els sons s’alternen i de vegades se superposen.

ALICE CHAUCHAT, TOGETHERING (2014)
El solo grupal Togethering concep la dansa com una expressió, una activitat social i un procés col·lectiu. Es tracta d’una sèrie de propostes en què la dansa és alhora un mitjà i un fi per a la unió solidària, i que inclouen una lliçó sobre la discussió i l’acord dins d’un grup, una dansa telepàtica i una lectura poètica. Alice Chauchat posa en relleu alguns aspectes de la imaginació col·lectiva que ha desenvolupat durant els últims quinze anys en el camp de la dansa i la coreografia. Són relats sobre la coexistència i el fet de compartir. Tot i mantenir-se en els seus territoris formals (els espectadors mirant, els ballarins ballant), els uns i els altres comparteixen rols: d’assistent, company, col·laborador o amfitrió, com a protagonistes de l’esdeveniment teatral. Considerant el nostre temps/espai compartit com una realitat i també com un espai de projecció per a d’altres ocasions de trobada solidària, Togethering és una invitació a abordar aquestes ocasions com a experiments que inventem conjuntament i que es reformulen cada vegada.
Produït per l’artista amb el suport de Theaterschool (Amsterdam).

Alice Chauchat viu a Berlín, on treballa com a coreògrafa, performer, professora, editora i altres activitats relacionades amb la coreografia. Ha participat en nombroses iniciatives col·laboratives: des de la fundació de B.D.C. amb Thomas Plischke, Hendrik Laevens i Martin Nachbar, fins a la creació de performances amb Alix Eynaudi, Frédéric Gies, Anne Juren i Louise Trueheart. També ha col·laborat en projectes de Jennifer Lacey, Xavier le Roy, Mårten Spångberg o Juan Domínguez. Chauchat ha desenvolupat nombroses plataformes i projectes coreogràfics per a la producció i l’intercanvi de coneixements en el camp de les arts performatives (everybodystoolbox.net, teachback vienna, praticable, special issue...), a més d’exercir regularment de professora i dirigir projectes d’investigació. Entre 2010 i 2012 va formar part de la direcció artística de Les Laboratoires d’Aubervilliers.

Programa

DIVENDRES, 12 DE MAIG
19 h Itziar Okariz
, Irrintzi Repetitio (2007)
20 h Alice Chauchat, Togethering (2014)
Lloc: Capella MACBA. Preu: 5 euros

Patrocinador principal d'activitats:

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

Informació de contacte

Idioritmies Consulta el Tumblr d'aquesta activitat

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Vídeos

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.