Activitats Música i arts en viu

Danae Theodoridou, Itziar Okariz i Mykki Blanco

Idiorítmies

05 maig 2017

Mykki Blanco

Mykki Blanco

DANAE THEDORIDOU, SOMETHING DREAMY (2016)
En aquesta conferència-performance, Danae Theodoridou parteix de les seves últimes obres, One Small Step for a Man: Hello, Goodbye (2015) i Earth in 100 Years (2016), i reflexiona sobre la seva recerca artística, de tres anys de durada, entorn del concepte d’«imaginaris socials». La conferència se centra en les opinions del filòsof Cornelius Castoriadis sobre les qualitats imaginàries de la nostra vida quotidiana, així com en les de l’expert en geografia humana Pepe Romanillos sobre la visió de la Terra «des de dalt». Examinant la nostra incapacitat de somiar en el context neoliberal actual, tal com ha estat postulada per Anthony Dunne i Fiona Raby a Speculative Everything, l’objectiu és obrir espais per reimaginar els nostres possibles presents i futurs junts.
Produït per l’artista amb el suport de Something Raw Festival 2016 (Amsterdam).

Danae Theodoridou és una artista i investigadora grega, establerta a Brussel·les, que treballa en l’àmbit de la performance. Va estudiar literatura i lingüística a la Universitat de Tessalònica i teatre al Teatre Nacional del Nord de Grècia. Va completar el seu doctorat a la Roehampton University de Londres. Durant els últims tres anys, el seu treball s’ha centrat en la noció d’imaginaris socials i en la manera en què l’art pot contribuir al sorgiment d’alternatives socials i polítiques. Theodoridou és també professora en diverses institucions acadèmiques europees. Ha estat cocreadora de Dramaturgy at Work
(2013-2016) i coautora de The Practice of Dramaturgy: Working on Actions in Performance (Valiz, 2017).

ITZIAR OKARIZ, SI YO SOY YO Y TÚ ERES TÚ (2011)
A Si yo soy yo y tú eres tú, dos performers, l’un al costat de l’altre, inicien una repetició del joc infantil sense solució Si yo soy yo y tú eres tú ¿quién es más tonto de los dos? Allò que comença com un joc, en la repetició amb lleugeres variacions rítmiques tot i que amb neutralitat enunciativa, s’acaba transformant en un qüestionament radical de la construcció de la identitat.
Performers: Itziar Okariz i Víctor Iriarte

MYKKI BLANCO, CONCIERTO
Mykki Blanco (Michael David Quattlebaum Jr) és escriptor, activista i performer internacional. El 2010, Quattlebaum va començar a crear industrial punk amb el sobrenom No Fear, abans d’iniciar un projecte de videoart que creixeria fins convertir-lo en el glamurós raper Mykki Blanco. El 2012, Mykki va irrompre en l’escena musical amb l’EP Mykki Blanco and the Mutant Angels. Aquell mateix any va produir Cosmic Angel Mixtape, una obra seminal que presentava els seus primers grans èxits: Wavvy, Haze Boogie Life i Kingpinning. El 21 de maig de 2013 va publicar el seu segon treball, l’EP Betty Rubble: The Initiation. Al gener de 2015, Mykki es va associar amb!K7 per crear el seu propi segell, Dogfood Music Group, que pretén donar veu a artistes underground que comparteixen la seva visió i «transcendeixen les fronteres i constructes culturals convencionals». La primera producció de DMG, titulada C-ORE, un nou projecte compilatori, va veure la llum el 18 de setembre. Actualment Mykki treballa en un àlbum en solitari.

Programa

DIVENDRES, 5 DE MAIG
19 h Danae Theodoridou, Something Dreamy (2016)
Lloc: Sala d'exposicions Convent dels Àngels.
Gratuït. Sense inscripció prèvia fins a completar aforament. Serà en anglès sense traducció simultània

20 h Iztiar Okariz, Si yo soy yo y tú eres tú (2011)
21 h Mykki Blanco
Lloc: Capella MACBA. Preu: 5 euros

Patrocinador principal d'activitats:

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

Informació de contacte

Idioritmies Consulta el Tumblr d'aquesta activitat

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Vídeos

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.