Activitats Cursos i seminaris

Conèixer Georges Perec

Cicle comissariat per Ricard Ripoll amb la col·laboració de Frederic Montornés.

10 al 12 des. 2015

Auditori MACBA

Auditori MACBA

Retransmissió prevista en directe a partir de les 19 h.El seminari Conèixer Georges Perec s’inscriu en l’exposició Espècies d’espais, comissariada per Frederic Montornés. El títol d’aquesta exposició, manllevat d’una de les obres de l’escriptor francès, posa en relleu que la literatura i l’art tenen un diàleg fructífer. Però no ens sembla que Perec sigui un autor gaire conegut fora de l’àmbit estrictament literari. És per això que proposem unes conferències, o intervencions, al voltant de la seva vida i de la seva obra.

Perec va entrar a l’OULIPO el 1967 i, poc després, el 1970, hi entraria Marcel Bénabou. Ell ens podrà parlar del Perec més íntim, que va conèixer de prop, i amb qui va ordir trames novel·lesques. Un altre escriptor de l’OULIPO, Olivier Salon, s’encarregarà de donar una visió de conjunt de l’obra perequiana. Eduarda Keating, que va dedicar la seva tesi doctoral a la novel·la La Vie mode d’emploi (La vida, manual d’ús, versió catalana d’Annie Bats i Ramon Lladó), exposarà algunes de les traves que hi circulen. Finalment, un debat amb persones provinents d’àmbits diversos permetrà fer-se una idea de la riquesa de les lectures que es desprenen de l’obra de Perec.

Per completar el seminari i posar en pràctica algunes de les tesis de l’OULIPO, el taller de dissabte, a càrrec de Ricard Ripoll, proposarà exercicis d’escriptura lúdica, n’analitzarà les dificultats i demostrarà la màxima oulipiana que afirma que la trava ens permet ser més lliures. Els participants se sentiran com «ratolins que construeixen un laberint al seu voltant només pel goig de poder-ne escapar».

Programa

10, 11 I 12 DE DESEMBRE DE 2015

DIJOUS 10
19 h Conferència Un regard amical sur Georges Perec, a càrrec de Marcel Bénabou (escriptor, membre de l’OULIPO, París)
20 h Conferència Lectures de «La Vie mode d’emploi», a càrrec d’Eduarda Keating (professora a la Universidade do Minho, Braga)DIVENDRES 11
19 h Conferència L’œuvre de Georges Perec, a càrrec d’Olivier Salon (escriptor, membre de l’OULIPO, París)
20 h Perec, d’espai en espai. Taula rodona moderada per Frederic Montornés (comissari de l’exposició Espècies d’espais), amb Pablo Martín Sánchez (escriptor, membre de l’OULIPO, Barcelona), Adrià Pujol Cruells (escriptor i antropòleg, Barcelona), Marla Jacarilla (artista present en l’exposició Espècies d’espais)

Lloc: Auditori Meier
Preu: 10 € curs complet. Gratuït amb carnet Amic.
Inscripció prèvia a partir del 14 de novembre. Places limitades. Amb traducció simultània. Aquesta activitat es podrà seguir en streaming.

DISSABTE 12
De 10 a 13 h Taller d’escriptura a càrrec de Ricard Ripoll (escriptor i professor a la UAB, Barcelona)
Lloc del taller: Aula 1
Preu: 5 € curs complet. Gratuït amb carnet Amic.
Inscripció prèvia a partir del 14 de novembre. Places limitades.

Patrocinador principal d'activitats:

Contacte

Més informació: Tel. 93 481 33 68
macba@macba.cat

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.