Activitats Cine i vídeo

Treintaycuatropiècesdistinguées &onestriptease

Presentació i projecció de la pel·lícula

23 nov. 2012

Treintaycuatropiècesdistinguées&onestriptease

Treintaycuatropiècesdistinguées&onestriptease

Auditori MACBA. Entrada gratuïta. Capacitat limitada

L'1 i el 2 de desembre, La Ribot presentarà la peça Llámame Mariachi a la Secció Irregular del Mercat de les Flors (http://mercatflors.cat/es/espectacle/sesion-1-seccion-irregular-llamame-mariachi/).

Com a introducció a l'obra de l'artista, el MACBA, en col·laboració amb el Mercat de les Flors, presenta Treintaycuatropiècesdistinguées&onestriptease, una pel·lícula documental de la polifacètica artista La Ribot (www.laribot.com), que recull un llarg procés de producció que va començar a Madrid l'any 1991 amb l'strip-tease ¡Socorro! ¡Gloria! i va concloure amb el desplegament de les tres sèries de Piezas distinguidas (1993, 1997, 2000) en les presentacions successives de Panoramix (2003) a Londres, Ginebra o París. Tot i que l'objectiu sigui la preservació sensible d'una obra efímera, resulta inevitable que la pel·lícula es converteixi en alguna cosa més i, de la mateixa manera que el llibre La Ribot (2004) va traslladar a la pàgina impresa les constants creatives i els interessos compositius de l'artista, també la pel·lícula ofereix una nova projecció de les seves preocupacions en un format, el vídeo digital, pel qual ja s'ha interessat en altres obres recents.

Si Piezas distinguidas es va plantejar com un treball sobre el cos i des del cos, Treintaycuatropiècesdistinguées&onestriptease és, sobretot, un treball sobre la mirada. El cos deixa de ser objecte i es converteix en excusa per a la fixació d'una mirada a la qual li competeix la responsabilitat del moviment. La pel·lícula es mostra doncs com a punt d'arribada d'un recorregut que va començar en el teatre, és a dir, en l'observació d'un cos present en acció (Piezas distinguidas i Más distinguidas 1ª versión), es va traslladar a la galeria i al museu, invertint parcialment l'assignació de mobilitat i estatisme a intèrpret i espectadors (Más distinguidas 2ª versión i Still Distinguished), i conclou amb una posada en moviment de la mateixa mirada.

La projecció d'aquesta pel·lícula representa una oportunitat única per veure tota la sèrie de peces des de la perspectiva de l'espectador ideal.

Presentació a càrrec de Quim Pujol, performer, crític i comissari. Actual co-comissari de la Secció Irregular del Mercat de les Flors.

Programa

Divendres 23 de novembre, a les 18.30 h

Contacte

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics@macba.cat

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.