Exposició

La Col·lecció Onnasch

Edward Kienholz

Edward Kienholz "Roxy's", 1960-1961

 • Fecha:
  08 nov. 2001 - 20 gen. 2002
  Lugar:
  Sales del museu

La Col·lecció de Reinhard Onnasch (Görlitz, Alemanya, 1939) està integrada per més de mil peces (pintures, escultures i instal·lacions) que tracen un peculiar recorregut per la història de l'art produït entre els anys cinquanta i l'actualitat. La peculiaritat d’Onnasch resideix en el fet que sempre ha sentit predilecció pels artistes que treballen en els marges de les tendències dominants; no s'ha interessat tant pels moviments com per les individualitats artístiques, i la seva activitat com a galerista l'ha predisposat a comprar un art destinat a poblar les sales dels museus, més que no pas a decorar les parets de casa.

La creació de la col·lecció data de 1968, quan Onnasch va obrir la seva primera galeria a Berlín. Més endavant en va obrir una a Colònia i una altra a Nova York.

La Col·lecció Onnasch va ser la primera gran exposició internacional dels fons del col·leccionista alemany. Va aplegar prop de 170 obres, de 59 artistes, adscrites bàsicament a l’expressionisme abstracte, l’art pop americà, al nou realisme europeu, al minimalisme i a l’art conceptual, encara que el repertori anava més enllà d’aquests límits estilístics i cronològics.

S’hi van poder veure obres de Carl Andre, George Brecht, Dan Flavin, Raymond Hains, Duane Hanson, Hans Hofmann, On Kawara, Joseph Kosuth, Robert Motherwell, Richard Serra, Clyfford Still, Jacques Villeglé, Andy Warhol i Tom Wesselmann, així com dues destacades instal·lacions d'Edward Kienholz i Jason Rhoades.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.