Barcelona 1978-1997. Manolo Laguillo Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg Selecció del catàleg

El recorrido histórico y geográfico de este libro arranca con los primeros trabajos de Laguillo, entre 1978 y 1983, un periodo en el que se siente fascinado, como él mismo confiesa, por lo cutre; y acaba con una serie realizada en la zona fronteriza de L'Hospitalet de Llobregat en 1997. Entre ambos episodios, Laguillo recorre varios lugares clave de la transformación olímpica desde la segunda mitad de los ochenta. De esta forma reconstruye fotográficamente el gran proceso de transformación de la ciudad que culminará en la década siguiente.

ver más mostrar menos
año de publicación
2007
soporte
Impreso
dimensiones
24 x 29,5 cm
línea editorial
Exposiciones
ediciones
Eng/Spa 978-84-89771-36-9
artista
Manolo Laguillo
Madrid
1953
Manolo Laguillo, nascut a Madrid el 1953 i establert a Barcelona, ha dut a terme diversos treballs fotogràfics sobre aquesta ciutat. A cavall del documentalisme i la subjectivitat poètica, ha documentat els processos de transformació urbana i arquitectònica de Barcelona des del 1978 fins a l’actualitat. Durant més de tres dècades ha atorgat protagonisme als paisatges urbans habitualment absents de la representació: les zones perifèriques, les àrees industrials, els polígons, etc. Les seves publicacions, als anys vuitanta, van ser pioneres a l’Estat espanyol pel que fa a la tècnica fotogràfica de mesurament de la llum a través del sistema de zones. Ha publicat assajos de fotografia tant des d’un punt de vista tècnic com conceptual. Destaca el llibre ¿Por qué fotografiar? Escritos de circunstancias 1982-1994 (1995). Té obra al MNAC, al Museo Reina Sofía de Madrid, al MACBA, a la Bibliothèque nationale de France de París, al Consejo Mexicano de Fotografía de Mèxic i en nombroses col·leccions privades d’Europa i dels Estats Units. També ha comissariat diverses exposicions de fotografia.
Leer más
Barcelona 1978-1997. Manolo Laguillo
1 artistas