Ayer fue la inaugurada la exposición "El arte y la paz" : en su organización han colaborado el club de amigos de la UNESCO y el Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona / José Corredor Matheos
[1963]
archivo de audio
imagen no disponible en línea
ficha técnica

Al verso hi ha un segell amb l'anotació "cb foto". -- La fotografia reprodueix un article "Ayer fue la inaugurada la exposición "El arte y la paz" : en su organización han colaborado el club de amigos de la UNESCO y el Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona" de Josep Corredor-Matheos en un diari (La Prensa?). -- Es data del 1963, any de la exposició "El arte y la paz", l'última organitzada pel Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona. En l'article es diu que l'exposició "El arte y la paz" organitzada pel Club d'Amics de la UNESCO i el Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona s'inclou dins un seguit d'actes "a favor de la pau i comprensió internacionals" amb un concurs infantil i conferències de Dr. Sarró (president del Club d'Amics de la UNESCO), José Luis Sureda, José Soler Sallaris i José Luis Aranguren. L'exposició és l'última que el Museu organitzà a la Cúpula del Coliseum i van participar-hi els artistes més destacats del moment a Catalunya. L'abat de Montserrat ha prestat el quadre "La Sardana de la Pau" de Picasso que aquest artista havia donat al monestir. A l'article s'hi afegeix un recull d'opinions de pintors, escultors, crítics, el director d'una galeria, un destacat pintor estranger i el president del Club D'Amics de la UNESCO. Aquests són Cirici Pellicer, Maria Girona (organitzadora dins del Club d'Amics), Rey Polo (artista), Owe Pellsjo, José Maria de Sucre, Eduardo Alcoy, Susana March (escriptora), Cardona Torrandell, Todo, Metras, Subirachs, Rafols Casamada, Guinovart, Cesareo Rodriguez Aguilera, Teo Asensio, Chereau i Dr. Sarro. -- Altres articles sobre la exposició "El arte y la paz" són els documents amb número de registre A.MAR.0086 i A.MAR.0089.

Los textos de la Colección MACBA parten de una documentación previa. En caso de que haya algún error, os agradeceremos que nos lo comuniquéis.
serie
Subsèrie Recull d'informació. Sèrie Exposicions. Secció Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona (1959-1967). Fons Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona (1959-1967)
idioma
Castellà
número de registro
A.MAR.0085
crédito
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona (1959-1967)
dimensiones/duración
26.4 x 22.1 cm
tipo de material
Fotografía
año de incorporación
2007
Consulta la biblioteca del macba per més informació sobre l'obra o l'artista.
Si deseas solicitar la obra en préstamo, puedes dirigirte a arxiu@macba.cat.
Si deseas la imagen de la obra en alta resolución, puedes enviar una solicitud de préstamo de imagen..
contacto
para obtener más información, puedes contactarnos a través de los siguientes enlaces
para más información
arxiu@macba.cat